Ενημερωτική εκδήλωση για την κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία στο Λιβάδι Ελασσόνας

«Αλήθειες και μύθοι για την κατάθλιψη και την κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία» ήταν το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης στο Λιβάδι Ελασσόνας, που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΠ Υγείας του δήμου. Παρουσία δεκάδων κατοίκων της ορεινής κοινότητας ο προσκεκλημένος ομιλητής κ. Αδάμος Κωνσταντίνου, ψυχίατρος – ψυχαναλυτής, ανέλυσε το θέμα της εκδήλωσης παραθέτοντας σημαντικά στοιχεία για την ασθένεια και τις μεθόδους αντιμετώπισής της.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αναπληρωτής δημάρχου – αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Δημήτρης Καρανίκας, απευθύνοντας ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές και το κοινό για τη συμμετοχή τους. Την επιστημονική ομιλία – παρουσίαση πλαισίωσε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας με μαέστρο την κ. Ευλαμπία Ντούλα, η οποία στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσίασε αγαπημένα τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών.

Εκ μέρους του Δήμου Ελασσόνας η υπεύθυνη του Κέντρου Κοινότητας κ. Ευθαλία Γκόλτσιου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην επιρροή των δυσμενών κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών στην εμφάνιση των ψυχικών ασθενειών και στην ανάγκη αλλαγής της στάσης της κοινωνίας απέναντι στην ψυχική ασθένεια και τον ασθενή, για την αποφυγή του στίγματος και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των ασθενών στους ειδικούς της ψυχικής υγείας.

Ενημερωτική εκδήλωση για την κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία στο Λιβάδι Ελασσόνας

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κ. Αδ. Κωνσταντίνου παρουσίασε τις πολλαπλές διαστάσεις της κατάθλιψης, μίλησε για τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται, για τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες που επηρεάζει και εστίασε στην κατάθλιψη της τρίτης ηλικίας που παρά το γεγονός ότι είναι πολύ περισσότερο συχνή, είναι υποδιαγνωσμένη και συχνά συγχέεται με την άνοια. Τέλος, σημείωσε πως η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια θεραπεύσιμη και η θεραπεία της περιλαμβάνει διάφορες μεθόδους αντιμετώπισης (φαρμακευτική θεραπεία, ψυχοθεραπεία, αλλαγή των στερεοτυπικών αντιλήψεων για την ψυχική υγεία, υιοθέτηση υγιεινού τρόπου ζωής και άσκησης και στα άτομα της τρίτης ηλικίας στο βαθμό του δυνατού, ανάθεση ρόλων στα άτομα της τρίτης ηλικίας κλπ).

Στην παρέμβασή της η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας κ. Κυριακή Ανδρεάδου μίλησε για τη διαχείριση της ασθένειας και των ασθενών από το οικογενειακό τους περιβάλλον και κάλεσε τους πολίτες να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας για καθοδήγηση στα θέματα ψυχικής υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος