Λάρισα: Ενημέρωση απο ΣΘΕΒ και Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων

Με κεντρικό θέμα την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Θεσσαλίας σε χρηματοδότηση χαμηλού κόστους, ιδιαίτερα για τις πληγείσες επιχειρήσεις της Περιφέρειας,  πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε ο ΣΘΕΒ Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανίων με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB την Πέμπτη, 23 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου.

Σκοπός της εκδήλωσης ήτανε η γνωριμία των επιχειρήσεων μελών  του ΣΘΕΒ με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB και τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει στη διευκόλυνση της πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους για την επίτευξη των αναπτυξιακών στόχων του θεσσαλικού επιχειρείν.

Λάρισα: Ενημέρωση απο ΣΘΕΒ και Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για προγράμματα χρηματοδότησης επιχειρήσεων

Ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Ζαββός , η Διευθύνουσα Σύμβουλος, κα Ισμήνη Παπακυρίλλου της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB καθώς και ο Γεν. Διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Γάτος.

Ο Πρόεδρος τους ΣΘΕΒ  κ. Γιώργος Ρουπακιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία της Διοίκησης της HDB στον ΣΘΕΒ για δύο λόγους. Πρώτον, λόγω της αναγκαιότητας για εξοικείωση των τοπικών επιχειρήσεων με τα προγράμματα της HDB ως σημαντικά εργαλεία που δύνανται να στηρίξουν τους αναπτυξιακούς τους στόχους. Δεύτερον, γιατί οι πληγείσες επιχειρήσεις της Θεσσαλίας χρειάζονται χρηματοδοτική στήριξη για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής τους λειτουργίας και σε αυτό το θέμα η συμβολή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας είναι κομβική.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB κ. Γιώργος Ζαββός αναφέρθηκε στον ρόλο της Τράπεζας ως σημαντικό χρηματοδοτικό βραχίονα που στηρίζει την αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης και επεσήμανε την αναγκαιότητα για διάλογο με τις θεσσαλικές επιχειρήσεις ώστε να είναι αποτελεσματική η στόχευση των προγραμμάτων στις ανάγκες των πληγέντων επιχειρήσεων της περιοχής.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα Ισμήνη Παπακυρίλλου παρουσίασε αναλυτικά ταχρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει η HDB και τα οποία αφορούν μεγάλο φάσμα χρηματοδοτικών αναγκών των επιχειρήσεων όπως η ρευστότητα, η πράσινη μετάβαση, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η καινοτομία.

Σε παρέμβασή του, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεταιριστικής Τράπεζας Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Γάτος παρουσίασε την επιτυχή αξιοποίηση των προγραμμάτων της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας από την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας.

Το πάνελ των ομιλητών συντόνισε, από πλευράς ΣΘΕΒ, η Γενική Διευθύντρια κα Έλενα Καματέρη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος