Ενεργό στήριξη από το υπ. Πολιτισμού εξασφάλισε το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας

Συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης του έργου «Στήριξη Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας», μετά από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στη δεύτερη αυτή συνεδρίαση που έγινε διαδικτυακά, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των μερών που υπογράφουν την Προγραμματική. Πιο συγκεκριμένα, η Διευθύντρια της Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ Σταυρούλα Φωτοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Λαογραφικο Ιστορικό Μουσείο Λάρισας» Εύη Παπαχατζοπούλου και η Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας Φανή Καλοκαιρινού.
Ενεργό στήριξη από το υπ. Πολιτισμού εξασφάλισε το Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας
Καθώς τόσο η συγκυρία της πανδημίας, όσο και η επικαιρότητα θέτουν ζητήματα τα οποία το Μουσείο καλείται να αντιμετωπίσει, το ΥΠΠΟΑ κρίνει αναγκαία τη στήριξη του ΛΙΜΛ από τα μέρη που υπογράφουν την Προγραμματική.
Η κ. Φωτοπούλου τονίζοντας πως το ΛΙΜΛ λειτουργεί υποδειγματικά ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία νεότερου ελληνικού πολιτισμού της χώρας, έθεσε τα θέματα και έδωσε κάποιες κατευθύνσεις επ’ αυτών.
Αναλυτικά, τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η μέχρι τώρα πορεία του ΛΙΜΛ σε επίπεδο δράσεων, η συμμετοχή του στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ο προγραμματισμός του για τη διετία 2021-2022, η ολοκλήρωση της μουσειολογικής μελέτης ενώ αναλύθηκαν και θέματα λειτουργίας του και διαχείρισης.
Οι εκπρόσωποι αναγνωρίζοντας το έργο του ΛΙΜΛ, δήλωσαν πως θα συνεχίσουν να το στηρίζουν ενεργά και να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία και τη δραστηριότητά του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος