Ελασσόνα: Διάλεξη για την Επανάσταση του 1821 από την καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου

Ο Δήμος Ελασσόνας στο πλαίσιο εορτασμού της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, διοργανώνει μια ενδιαφέρουσα διάλεξη της καθηγήτριας Ιστορίας κ. Μαρίας Ευθυμίου, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «1821- Πολιτικές και στρατιωτικές πραγματικότητες ενός περίπλοκου Αγώνα» την προσεχή Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη».

Η διάλεξη θα επικεντρωθεί στο γεγονός ότι η Επανάσταση του 1821 υιοθέτησε νέους θεσμούς και πολιτικές πρακτικές, οι οποίες ακολουθούν το ελληνικό κράτος μέχρι σήμερα και καθορίζουν πολλές από τις πολιτικές, ιδεολογικές και διπλωματικές επιλογές του.

Η κ. Μαρία Ευθυμίου σπούδασε στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σορβόννη. Από το 1981 ανήκει στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το επιστημονικό της έργο περιλαμβάνει βιβλία και δημοσιεύσεις, είναι επιμελήτρια και συνεργάτης συλλογικών έργων, αρθρογράφος στην Ελληνική, Γαλλική και Αγγλική γλώσσα, ενώ συμμετέχει και σε πολλές εκπαιδευτικές δράσεις. Έχει παραθέσει μαθήματα στο ευρύ κοινό σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τιμήθηκε με το “Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας” το 2013 και έχει χαρακτηριστεί «ακτιβίστρια της γνώσης και μια χαρισματική αφηγήτρια που πιάνει το κουβάρι του ιστορικού χρόνου και το ξετυλίγει μαγεύοντας τους ακροατές της».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος