Ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και στη Λάρισα ζητά ο δήμαρχος – Παρέμβαση στην ΚΕΔΕ


Την άμεση παρέμβαση του Δημάρχου Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκου, προκάλεσε η εξαίρεση – όπως επισημαίνεται – περιοχών του Δήμου Λαρισαίων από τη δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel. Ο κ. Μαμάκος έθεσε το ζήτημα σε επίπεδο ΚΕΔΕ, ζητώντας την παρέμβαση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και την ανάληψη πρωτοβουλιών για τροποποίηση της σχετικής απόφασης, προς την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.
«Αν δεν έχει γίνει παράλειψη ή κάποιο λάθος, πρόκειται για προφανή αδικία και εκτιμώ ότι θα πρέπει άμεσα να διορθωθεί, να τροποποιηθεί η πρόσκληση ώστε να περιλαμβάνονται οι περιοχές του Δήμου Λαρισαίων (πόλη Λάρισας, Κουλούρι, Δημοτική Ενότητα Κοιλάδας) που αποδεδειγμένα επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και υπέστησαν σοβαρές καταστροφές», σημειώνει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λαρισαίων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μαμάκος είναι μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακής Διακυβέρνησης του κεντρικού αυτοδιοικητικού οργάνου.

Η επιστολή

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Λάζαρο Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Λαρισαίων υπογραμμίζει τα εξής:
«Με την απόφαση (αριθμ. πρωτ. 40013/22-05-2024) του Υπουργού Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ανάπτυξης προχώρησε σε πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι από τις περιοχές, στις οποίες οι επιχειρήσεις που θα ενισχυθούν πρέπει να διαθέτουν εγκατάσταση, εξαιρούνται αδίκως περιοχές του Δήμου Λαρισαίων (πόλη Λάρισας, Κουλούρι, Δημοτική Ενότητα Κοιλάδας), που αποδεδειγμένα επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και υπέστησαν σοβαρές καταστροφές.
Αν δεν πρόκειται για παράλειψη ή λάθος, κάτι τέτοιο είναι προφανής αδικία και εκτιμώ ότι πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Σας παρακαλώ πολύ να αναλάβετε με τον θεσμικό σας ρόλο, τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει, το συντομότερο δυνατόν, τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπουργείου Ανάπτυξης και να συμπεριλάβει και τις προαναφερόμενες περιοχές του Δήμου Λαρισαίων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος