Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το οποίο προβλέπει από το μεσημέρι σε όλη την ηπειρωτική χώρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από  κεραυνούς και τοπικές   χαλαζοπτώσεις.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  έχει θέσει τους εμπλεκόμενους φορείς  σε κατάσταση ετοιμότητας- επιφυλακής  ενώ σε ανάλογη κατάσταση καλούνται να βρίσκονται και οι Δήμοι της περιοχής.

Η  Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα,  μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σε περιπτώσεις ανάγκης, μπορούν  να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ