Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΕΠΑΛ Τυρνάβου σε Βουδαπέστη, Βιέννη, Βελιγράδι

Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου πραγματοποίησε το Δεκέμβριο, 5ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουδαπέστη, τη Βιέννη και το Βελιγράδι. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Γ’ τάξης μαζί με τους συνοδούς καθηγητές έφτασαν την 1η μέρα στη Βουδαπέστη.

Τη 2η μέρα επισκέφτηκαν με μια άρτια καταρτισμένη ξεναγό, την πλατεία Ηρώων, με το άγαλμα του αρχάγγελου Γαβριήλ, το Κοινοβούλιο και το λόφο των ψαράδων με την εκκλησία του Ματτίας, όπου γίνονταν οι στέψεις των Ούγγρων βασιλιάδων. Θαύμασαν τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα και την Πέστη, μεταξύ των οποίων και την εντυπωσιακή γέφυρα των Λεόντων, σήμα κατατεθέν της πόλης.

Ακόμη, ξεναγήθηκαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και στην πλατεία με τη χριστουγεννιάτικη αγορά μπροστά από το ναό, όπου δοκίμασαν παραδοσιακά γλυκά κι αγόρασαν αναμνηστικά και προϊόντα. Το απόγευμα απόλαυσαν την κρουαζιέρα στο Δούναβη με τα φωτισμένα κτίρια της πόλης.

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΕΠΑΛ Τυρνάβου σε Βουδαπέστη, Βιέννη, Βελιγράδι

Την 3η μέρα επισκέφτηκαν τη Βιέννη. Θαύμασαν το κάστρο Μπελβεντέρε, το ανάκτορο Σένμπρουν, το κτίριο της όπερας, το Δημαρχείο της Βιέννης με τη χριστουγεννιάτικη αγορά και περιηγήθηκαν στην ελληνική συνοικία μέχρι τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, όπου περιλαμβάνονται τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, κτίρια μουσείων, η Αυστριακή Εθνική βιβλιοθήκη, η Χειμερινή Σχολή Ιππασίας καθώς και τα γραφεία του προέδρου της χώρας. Τέλος, έκαναν βόλτα στο φωτισμένο, κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, εντυπωσιασμένοι από τα μνημεία της πόλης.

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΕΠΑΛ Τυρνάβου σε Βουδαπέστη, Βιέννη, ΒελιγράδιΤην 4η μέρα επισκέφτηκαν στο Βελιγράδι το ναό του Αγίου Σάββα, το δεύτερο μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό στα Βαλκάνια. Ακόμη, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να δούνε από κοντά τα βομβαρδισμένα από το ΝΑΤΟ κτίρια το 1999, τα οποία οι Σέρβοι δεν επισκεύασαν, για να υπενθυμίζουν την αγριότητα του πολέμου. Την 5η μέρα, η εκδρομή ολοκληρώθηκε με περιήγηση στο φρούριο Καλεμέγνταν, απ’ όπου φαίνεται η φυλακή του Ρήγα Φεραίου (Πύργος Νεμπόισα) και το σημείο που ενώνονται οι 2 ποταμοί, ο Δούναβης και ο Σάββας.

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΕΠΑΛ Τυρνάβου σε Βουδαπέστη, Βιέννη, ΒελιγράδιΑυτή η εκδρομή στο εξωτερικό προσέφερε σε όλους τους μαθητές πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον, καθώς γνώρισαν τον πολιτισμό και την κουλτούρα άλλων ευρωπαϊκών λαών, επισκέφτηκαν ευρωπαϊκά μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και δοκίμασαν τοπικές γεύσεις. Όπως ανέφεραν και οι ίδιοι, η εκδρομή θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος