Έκλεισε η γέφυρα των Τεμπών

Από 6 έως 8 μήνες οι εργασίες

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εργασίες στην γέφυρα του Πηνειού ποταμού στην Κοιλάδα των Τεμπών που αποβλέπουν στην ενίσχυση της στατικότητα της. Οι εργασίες από το κάτω μέρος της γέφυρας που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1960, είχαν ξεκινήσει νωρίτερα καθώς οι ειδικοί είχαν επεσημάνει εδώ και πολύ καιρό ότι χρειάζεται εργασίες ενίσχυσης που θα παρέχουν ασφαλεια στους διερχόμενους οδηγούς.


Σύμφωνα με την Κοινοπραξία “Μαλιακός – Κλειδί” που έχει την ευθύνη των εργασιών στην γέφυρα, αυτές προβλέπονται να ολοκληρωθούν από 6 έως 8 μήνες. Ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τους επόμενους μήνες και κυρίως τον χειμώνα.

Όπως τονίζεται και στην ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ότι αποκλείεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην περιοχή της υφιστάμενης γέφυρας Πηνειού (χ/θ11+950) επί της Π.Ε.Ο. Ευαγγελισμού – Λεπτοκαρυάς, λόγω εκτέλεσης εργασιών ενίσχυσής της, για το χρονικό διάστημα από τη Δευτέρα (21-10-2019) έως και την Τρίτη (30-06-2020). Η κίνηση των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή θα αποκατασταθεί ως εξής: Α/Κ Ευαγγελισμού – παράκαμψης και κυκλικού κόμβου Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση τωνοχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προςΚατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού Ι/Κ Τεμπών.
Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς ατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού και τη δημιουργία παράκαμψης στην περιοχή αναστροφής των οχημάτων του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου  Ι/Κ Ομολίου – οικισμού Περαταριάς.

Η κίνηση προς Κατερίνη θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Κατερίνη του Α/Κ Ευαγγελισμού, ενώ προβλέπεται και οαποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού με υποχρεωτική έξοδο των οχημάτων από την Π.Ε.Ο. μέσω του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου Ομολίου. Αντίστοιχα, η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης, ενώ προβλέπεται οαποκλεισμός της κυκλοφορίας στην περιοχή της γέφυρας Πηνειού και η υποχρεωτική αναστροφή των οχημάτων της Π.Ε.Ο. με την κατασκευή προσωρινού καμβίδιου κυκλικής κίνησης. Ι/Κ Πυργετού – Η/Κ Ραψάνης. Η κίνηση προς Λάρισα θα αποκατασταθεί με τη διοχέτευση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο μέσω του κλάδου εισόδου προς Λάρισα του Η/Κ Ραψάνης.

Στο μεταξύ έφθασε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία του Δήμου Τεμπών η εγκύκλιος του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την οποία επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των μόνιμων κατοίκων του Δήμου Τεμπών, μόνο από τα πλευρικά διόδια του Ευαγγελισμού και του Πυργετού για το διάστημα που η γέφυρα θα είναι κλειστή, λόγω εργασιών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης τόνισε ότι από αύριο οι κάτοικοι του Δήμου που επιθυμούν να έχουν ελεύθερη διέλευση από τα πλευρικά διόδια Ευαγγελισμού – Πυργετού να προσκομίσουν στα ΚΕΠ στοιχεία (ΑΦΜ, αριθμό αυτοκινήτου, απόδειξη λογαρισμού της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ), ώστε να σταλούν στην εταιρεία “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” για την έκδοση ηλεκτρομαγνητικής κάρτας με την οποία θα μπορούν να περνούν ελεύθερα από τα διόδια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ