Εκδήλωση στο 5ο Λύκειο Λάρισας για την εκπαίδευση και την δημοκρατία

Εκδήλωση με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργανώνει το 5ο Λύκειο Λάρισας, στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν πτυχές του προγράμματος που υλοποιήθηκε κατά την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά στο σχολείο, με τίτλο «Εκπαίδευση και Δημοκρατία: Εχθρός της Δημοκρατίας ο Ναζισμός», στο πλαίσιο ομώνυμου προγράμματος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μια προσπάθεια να μην αιτιολογηθούν οι συνέπειες του Β’ παγκοσμίου πολέμου υπό το πρίσμα του πολέμου, αλλά να επισημανθούν, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία, οι τραγικές συνέπειες της υπακοής των ανθρώπων στη ναζιστική ιδεολογία και της συμμόρφωσής τους με τις αρχές της, ώστε να γίνει συνειδητή η κοινωνική και πολιτική ευθύνη του ανθρώπου απέναντι στην Ιστορία, την Ειρήνη και τη Δημοκρατία.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη: Το πρώτο αφορά το ναζιστικό πρόγραμμα του Μεσοπολέμου και το δεύτερο τα ολοκαυτώματα και τις θηριωδίες των ναζί στην Ελλάδα. Στο δεύτερο μέρος μαζί με τις εργασίες και τα ευρήματα των μαθητών που θα παρουσιαστούν, θα μιλήσουν η πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών, κ. Τούλα Μουγδή για το ολοκαύτωμα της Σκαμνιάς από τους Ναζί και ο Σκαμνιώτης υπερήλικας κ. Κωνσταντίνος Μουγδής, ο οποίος το έζησε, θα καταθέσει τη μαρτυρία του.
Υπεύθυνες του προγράμματος είναι οι εκπαιδευτικοί Αρχοντία Γιαννακάκη και Καλλινίκη Θεοδωροπούλου.
Παρουσιάζουν οι μαθητές/μαθήτριες της Γ’ τάξης που συμμετείχαν στο πρόγραμμα: Βαγγέλης Πινάτσης, Νίκη Ρουμπαζάνη, Ευαγγελία Σιλιτζή, Γιάννης Σφόρτσας, Βερονίκη Τσαπράκα, Δέσποινα Τσιλιάκου, Ζαχαρένια Τσιούφη, Αλεξάνδρα Φράγγου, Αναστάσης Χατζέλας.
Τη μουσική επιμέλεια έχει ο εκπαιδευτικός Χρήστος Πουλούλης και τη διδασκαλία χορωδίας η εκπαιδευτικός Εύα Μωυσιάδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος