Εκδήλωση για τους αντάρτες στην Καρυά Ολύμπου

Την Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 2021 και ώρα 11.00 π.μ. τα παραρτήματα Λάρισας και Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην Καρυά Ολύμπου (στη θέση Μπεχτέσι) για να τιμήσουν την ορκωμοσία των πρώτων αντάρτικων ομάδων τους τον Αύγουστο του 1942.

“Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με την παρουσία τους να τιμήσουν την εκδήλωση. Λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων της πανδημία, η εκδήλωση θα είναι λιτή, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας και η μετάβαση θα γίνει με ίδια μέσα.
Η αντιπροσωπευτική συνάντηση των αντάρτικών ομάδων του Ολύμπου και του Κισσάβου, η οποία ονομάστηκε πρώτη συνδιάσκεψη τελείωσε τις εργασίες και σηματοδότησε τις εξής αποφάσεις:
1.Επίσημη εμφάνιση των ανταρτών στα χωριά την ημέρα σαν λαϊκός στρατός απελευθερωτικός.
2.Ανοιχτό χτύπημα της λεγεώνας και των αντεθνικών στοιχείων.
3.Απονομή της δικαιοσύνης από τους αντάρτες όπου αυτό είναι δυνατό.
4.Να δεκαπλασιασθεί η δύναμη των ανταρτών μέχρι τον Οκτώβρη.
5.Για να εξασφαλιστεί ο συντονισμός δράσης των ανταρτών κατά ορεινούς όγκους δημιουργούνται αρχηγεία στον Όλυμπο με διοίκηση τους Νίκο Ξυνό και Λευτέρη Παπαστεργίου, στον Κίσσαβο με διοίκηση τον Γ. Καρτσιώτη τον Παύλο και τον Μακεδόνα. Μετά το τέλος των εργασιών οι ομάδες πηγαίνουν στις αποστολές τους.
Οι ηρωικοί αγώνες του λαού, τα αμέτρητα λαϊκά θυσιαστήρια της λευτεριάς, ηλέκτρισαν την αδάμαστη ψυχή του λαού ολόκληρης της Ελλάδας και γέννησαν και γιγάντωσαν τον ανταρτοπόλεμο του ΕΛΑΣ.
Η απελευθέρωση της χώρας μας υπήρξε καρπός της τιτάνιας πάλης του ελληνικού λαού στα χρόνια της κατοχής μέσα από τις γραμμές του τεράστιου ΕΑΜικού κινήματος, με οδηγό, οδηγητή, οργανωτή και κύριο αιμοδότη το τιμημένο ΚΚΕ.
Το ΕΑΜ μαζί με τον ΕΛΑΣ με χιλιάδες μαχητές σε όλη την Ελλάδα, την ΕΠΟΝ, με χιλιάδες νεολαίους, την Εθνική αλληλεγγύη, την πιο πολυάνθρωπη αντιστασιακή οργάνωση, δημιούργησε την αθάνατη εποποιία της Εθνικής μας Αντίστασης” επισημαίνεται από τη Διοικούσα Επιτροπή Λάρισας Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος