Εκδήλωση για τον εθελοντισμό, την κοινωνική προσφορά και την αιμοδοσία στο Γυμνάσιο Αμπελώνα

Για την σημασία του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της εθελοντικής αιμοδοσίας, ενημερώθηκαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αμπελών από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» και τον Φιλανθρωπικό & Πολιτιστικό Σύλλογο Αμπελώνα ¨Η ΑΡΩΓΗ¨ μετά από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο διευθυντής του Γυμνασίου στους εκπροσώπους των Συλλόγων.

Η ενημέρωση των μαθητών έγινε από τον Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα ¨Η ΑΡΩΓΗ¨ κ. Γ. Κουκούλη Γεώργιο και από τον Πρόεδρο και τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» κ.κ. Ι. Γιαννόπουλο Ιωάννη και Απ. Παπαϊωάννου.
Ο κ. Κουκούλης αναφέρθηκε στις αξίες και τα οφέλη του Εθελοντισμού, τονίζοντας ότι πολλές εκστρατείες για θέματα Αιμοδοσίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναλφαβητισμού, Εμβολιασμών, πρόληψης και ενημέρωσης, αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος στηρίχθηκαν και στηρίζονται στην εθελοντική εργασία και προσφορά. Επίσης τόνισε ότι ο Εθελοντισμός δεν επιβάλλεται, είναι κατάθεση ψυχής.

Στη συνέχεια ο κ. Κουκούλης παρουσίασε στους μαθητές το έργο του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα ¨Η ΑΡΩΓΗ¨, που αφορά την κοινωνική Αλληλεγγύη, με την διάθεση τροφίμων – ρούχων – παιχνιδιών μέσα από το “ΜΑΓΑΖΑΚΙ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ” που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα, αλλά και τις πολιτιστικές δράσεις του Συλλόγου με παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες με ιατρικά θέματα, διοργάνωση σεμιναρίων πρώτων Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ, προμήθεια Εξωτερικού Απινιδωτή, εκδηλώσεις με την Μικτή Χορωδία και άλλες. Στο τέλος κάλεσε τους μαθητές να κάνουν τον Εθελοντισμό πράξη και στάση ζωής για να κάνουμε τον Αμπελώνα κέντρο του Εθελοντισμού.
Ακολούθως, ο κ Γιαννόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην σημασία του εθελοντισμού και στις δράσεις που συμπεριλαμβάνει, σταθερές και επαναλαμβανόμενες μέσα από συγκροτημένα προγράμματα ή οργανώσεις, οπότε συνήθως καλείται επίσημος εθελοντισμός, είτε δράσεις προσωπικές, πρόσκαιρες και μοναδικές (ανεπίσημος). Κατόπιν, αναφέρθηκε στην προσφορά της Τράπεζας Αίματος αρχικά και του Συλλόγου στη συνέχεια στα 31 τους χρόνια ζωής και δράσης, παραθέτοντας συγκεκριμένα στατιστικά στοιχεία, τονίζοντας παράλληλα τις μεγάλες ανάγκες αίματος που υπάρχουν στη χώρα και στις προσπάθειες και τον διαρκή αγώνα που καταβάλλουν όλοι οι Σύλλογοι Εθελοντών Αιμοδοτών σε όλη τη χώρα, για την προώθηση και την διάδοση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας, μέχρις ότου, η Πατρίδα μας καταστεί επιτέλους Αυτάρκης σε Εθελοντικά προσφερόμενο αίμα!
Ακολούθησε ενημέρωση από τον πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα ¨Η ΕΛΠΙΔΑ¨ κ. Παπαϊωάννου, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε για την σημασία του Εθελοντισμού και παρουσίασε αναλυτικά όλες τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες του Συλλόγου καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ