Εκδήλωση για την αντιφασιστική νίκη των λαών απόψε στο Αλκαζάρ

Οι οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ της ΚΝΕ και η ΠΕΑΕΑ–ΔΣΕ Παράρτημα Λάρισας, διοργανώνουν εκδήλωση, με τη συμπλήρωση 77 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, 1945 – 2022, τη Δευτέρα 9 Μάη στις 8.00 μμ στο μνημείο αφιερωμένο στην αντιφασιστική νίκη των λαών, στο πάρκο Αλκαζάρ.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ, χαιρετισμοί από ΚΝΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, συναυλία με αντιφασιστικά και ανταρτικά τραγούδια έκθεση φωτογραφία.

Εκδήλωση για την αντιφασιστική νίκη των λαών απόψε στο Αλκαζάρ
“Εβδομήντα εφτά χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, απ’ την μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων στον Κόκκινο Στρατό. Τιμάμε όσους αγωνιστήκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στο ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό “Άξονα” Γερμανίας – Ιταλία Νς – Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.
Εμπνεόμαστε: Από την Κόκκινη Σημαία που ύψωσε στο Ράιχσταγκ ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο, εξοντώνοντας το ναζιστικό τέρας, από την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη συντριβή των δυνάμεων φασισμού με περισσότερους από 20 εκατομμύρια νεκρούς.
Αισθανόμαστε περηφάνια που ακολουθούμε τα βήματα των χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών και άλλων αγωνιστών που λευτέρωσαν την Ελλάδα, που πάλεψαν με το όπλο στο χέρι, με την προκήρυξη και τo χωνί , τη διαδήλωση, στις συνοικίες, τα βουνά, τα εργοστάσια, παντού, ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συμμάχους τους.
Από την ΕΑΜική αντίσταση στην τριπλή κατοχή από το γερμανοϊταλικό βουλγαρικό φασισμό και τους ντόπιους συνεργάτες τους, της οποίας καθοδηγητική δύναμη, οργανωτής και κύριος αιμοδότης της ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
Ο δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως και ο πρώτος, ήταν αποτέλεσμα των ανταγωνισμών για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που οξύνθηκαν στις συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, βάθυναν την ανισόμετρη καπιταλιστική ανάπτυξη και κατέστησαν και πάλι τη Γερμανία μεγάλη οικονομική και στρατιωτική δύναμη.
Σήμερα εβδομήντα εφτά χρόνια μετά, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε όλο τον κόσμο για τους δρόμους μεταφοράς και τις πλουτοπαραγωγικές πήγες, γίνονται ανακατατάξεις στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Ένας ακόμα ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι σε εξέλιξη στην Ουκρανία, που ματώνει τους λαούς για τα επιχειρηματικά κέρδη και τη γεωπολιτική ισχύ. Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν μετατρέψει τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο για τις διεκδικήσεις της αστικής τάξης στη μοιρασιά της λείας, των αγορών, της ενέργειας, έτσι παίρνει ενεργά μέρος σε αυτό τον πόλεμο βάζοντας σε τεράστιο κίνδυνο το λαό μας
Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα απαιτείται να υψώσουν ακόμα πιο δυνατά τη φωνή τους, απαιτώντας άμεσα την απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, του οποίου οι αρνητικές συνέπειες είναι μεγάλες, τόσο για τον Ουκρανικό λαό, όσο και για όλους τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.
Να απαιτήσει : Να απεμπλακεί η Ελλάδα από τον πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί ελληνικό έδαφος για τα σχέδια των πολεμοκάπηλων. Να κλείσουν όλες οι ΝΑΤΟικές Βάσεις. Να μην αποσταλεί στρατιωτικό πολεμικό υλικό με κανένα πρόσχημα. Να μην σταλεί άλλο στρατιωτικό τμήμα εκτός Ελλάδας. Να γυρίσουν πίσω όλες οι στρατιωτικές μονάδες, που δρουν εκτός ελληνικών συνόρων.
Η επιχείρηση της ΕΕ, της αστικής τάξης και των κομμάτων της να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, να συκοφαντήσουν τους κομμουνιστές, τη Σοβιετική Ένωση και το σοσιαλισμό, για να αθωώσουν τον καπιταλισμό δεν πρέπει να περάσει.
Η ιστορία, αυτή, που γράφτηκε με το αίμα των λαών, γίνεται προσπάθεια να “ξαναγραφτεί”, ιδιαίτερα μετά τη νίκη της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.
Στην παραχάραξη της ιστορίας πρωτοστατεί η ΕΕ που καθιέρωσε την 9η του Μάη, ως “Ημέρα της Ευρώπης”, ενώ την ίδια στιγμή με διάφορα προγράμματα προωθεί τον αντικομμουνισμό, την ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό.
Σε μια σειρά χώρες, απαγορεύονται τα ΚΚ όπως και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας, τα κομμουνιστικά σύμβολα, διώκονται αγωνιστές και αποκαθίστανται οι ναζιστές, τα Ες-Ες. Την ίδια ώρα, η ΕΕ στηρίζει τις αντιδραστικές – ναζιστικές δυνάμεις τάγματα Αζόφ κ.α, που συμμετέχουν στην πραξικοπηματική κυβέρνηση της Ουκρανίας.
Αποδεικνύεται, μια ακόμη φορά, πως ο ναζισμός – φασισμός είναι γέννημα θρέμμα απ’ τα σπλάχνα του καπιταλιστικού συστήματος. Άλλωστε και ο Χίτλερ αναρριχήθηκε στην εξουσία με τη στήριξη των γερμανικών και άλλων μονοπωλίων. Δεν ξεχνάμε ότι είναι δύναμη του συστήματος, εναντίον του λαϊκού κινήματος, μακρύ χέρι τους, μαντρόσκυλα, που το αμολάνε και τα μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους.
Μόνο μια ισχυρή Λαϊκή Συμμαχία με πρωτοπόρα την εργατική τάξη μπορεί να αντιμετωπίσει το φασισμό, να απομονώσει και να αχρηστεύσει τη δράση των φασιστοειδών σε κάθε χώρο δουλειάς, σχολειό, σε κάθε γειτονιά και να τον τσακίσει. Εμπνεόμαστε, και διδασκόμαστε από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των λαών. Αταλάντευτα συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Στην πρώτη γραμμή, με την εργατική τάξη και τον λαό, για την κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Συνεχίζουμε, με ακλόνητη την πίστη, ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος