Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον απαγχονισμό των 5 ΕΠΟΝιτών στα Τρίκαλα

Πέρασαν 80 χρόνια από την ημέρα του απαγχονισμού των 5 τρικαλινών ΕΠΟΝιτών από τους Γερμανούς κατακτητές των Τρικάλων και ο Δήμος Τρικκαίων τίμησε και φέτος τη μνήμη και τη θυσία τους.

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον απαγχονισμό των 5 ΕΠΟΝιτών στα Τρίκαλα


Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, στον τόπο της εκτέλεσης στις 18 Απριλίου 1944, η εκδήλωση του δήμου περιλάμβανε κεντρική ομιλία από την εντεταλμένη σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Έφη Λεβέντη. Η ίδια, αφού περιέγραψε σύντομα τα γεγονότα της περιόδου, αναφέρθηκε στη θυσία των τρικαλινών νέων, του 29χρονου Ιωάννη Μπριάζη, του 27χρονου Κωνσταντίνου Στεργιόπουλου, του 24χρονο Στέργιου Γάτσα, του 22χρονου Απόστολου Τσανάκα και του 22χρονου Κώστα Σύρμπα, τονίζοντας ιδιαιτέρως τον αγώνα για την ελευθερία. Συγκινητική η στιγμή της παρέμβασης του Ηλία Στεργιόπουλου, αδελφού του εκ των απαγχονισθέντων Κώστα Στεργιόπουλου.

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια από τον απαγχονισμό των 5 ΕΠΟΝιτών στα Τρίκαλα


Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρύσα Ντιντή και τον αντιδήμαρχο Τρικκαίων Μιχάλη Λάππα. Επίσης, στέφανα κατέθεσαν ο κ. Ηλίας Στεργιόπουλος, η οικογένεια Σύρμπα, εκπρόσωποι των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά, καθώς και του Επιμελητηρίου, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων. Παραβρέθηκαν, ακόμη, ως εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Α΄ Υποδιευθυντής τη Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων Αθαν. Καππάς, οι διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Τρικάλης και Καπανιάρης και πολίτες. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος