Εκδηλώσεις στα σχολεία της Λάρισας για την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024

Με την συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία της Λάρισας εκδηλώσεις για την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024 όπου ανεξάρτητα από ηλικία ή φυσικές ικανότητες/δεξιότητες, ανέδειξε τα οφέλη και τη σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Εκδηλώσεις στα σχολεία της Λάρισας για την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024

Στις εκδηλώσεις έδωσε το παρόν και η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Βάσω Ζιάκα, ενω στις εκδηλώσεις συμμετείχε η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε καθώς και η παραολυμπιονίκης με αργυρό μετάλλιο στα 100μ. Λήδα Μανθοπούλου.

Εκδηλώσεις στα σχολεία της Λάρισας για την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024

«Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» με αυτό το σύνθημα μαθητές και εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με τον αθλητισμό ως βασικό παράγοντα σωματικής και ψυχικής ευεξίας. Η κίνηση, το τρέξιμο, το περπάτημα, η οργανωμένη άθληση και γενικότερα η σωματική άσκηση στη φύση ή σε κάποιον αθλητικό χώρο αποτελεί ένα υγιές διέξοδο που προσδίδει στο άτομο δυνάμεις, ψυχικές και σωματικές, για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Εκδηλώσεις στα σχολεία της Λάρισας για την 11η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2024

Στο μήνυμά της προς τις σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Θεσσαλίας η κα Ζιάκα μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο αθλητισμός είναι ένα «μεγάλο σχολείο», το οποίο δεν προετοιμάζει μόνο για τους αγώνες, αλλά και για την ίδια τη ζωή.

«Κάποιοι», σύμφωνα με τον Ελληνοαμερικανό υπερμαραθωνοδρόμο Κωνσταντίνο Καρνάζη (Dean Karnazes), «προτιμούν το γραφείο του ψυχοθεραπευτή, άλλοι κατευθύνονται στην πλησιέστερη παμπ, εγώ όμως επιλέγω το τρέξιμο ως προσωπική μου θεραπεία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος