Εκ νέου μήνυση από τους συγγενείς των θυμάτων για τα Τέμπη (video)

Συμπληρωματική μήνυση κατά όλων όσων εμπλέκονται στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου του 2023, αναμένεται να καταθέσουν σε λίγη ώρα οι συγγενείς των θυμάτων, ενώπιον του ειδικού Εφέτη Ανακριτή.

Η μήνυση θα στρέφεται και κατά των πολιτικών προσώπων εναντίον των οποίων έχουν ήδη υποβάλλει μήνυση εδώ και καιρό, τόσο οι ίδιοι οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων Τεμπών. Αυτό το οποίο ουσιαστικά προστίθεται είναι ο ενδεχόμενος δόλος, υπό την έννοια ότι τουλάχιστον οι πολιτικοί γνώριζαν για την κατάσταση κυκλοφορίας του σιδηροδρόμου και παρά ταύτα επέτρεπαν να κυκλοφορούν τα τρένα, χωρίς να έχουν θεσπίσει εθνικούς κανόνες ασφαλείας. «Καταθέτουμε νέα μήνυση για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο στα Τέμπη… Το πόρισμα της ΝΔ δείχνει πως γνώριζαν τι έχει συμβεί, και προσπαθούσαν να μας παρουσιάσουν ότι όλα είναι ασφαλή», αναφέρει σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο εκπρόσωπος του συλλόγου δυστυχήματος Τεμπών κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης.

Στην μηνυτήρια αναφορά τους τονίζουν, ότι ούτε μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν θεσπιστεί εθνικοί κανόνες ασφαλείας για την κυκλοφορία των τρένων. Στόχος, όπως τονίζουν, είναι η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου εναντίον όλων όσων εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος