EINKΥΛ: Τα απογευματινά ιατρεία απορρυθμίζουν το ΕΣΥ

«Την πλήρη απορρύθμιση του ΕΣΥ φέρνει η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λάρισας (ΕΙΝΚΥΛ) κ. Γ. Ναταφούλης, στο πλαίσιο σχετικής κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πύλη του Νοσοκομομείου.

Τα επί πληρωμή χειρουργεία, αποτελούν – σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΛ – «ένα άλμα στην κατεύθυνση ενίσχυσης της επιχειρηματικής εμπορευματικής λειτουργίας του κατ’ όνομα πια μόνο «δημόσιου» νοσοκομείου. Πρόκειται για δημόσια νοσοκομεία – αυτοχρηματοδοτούμενες μονάδες υγείας με σταδιακή απόσυρση του κράτους από την ευθύνη του να τα χρηματοδοτεί. Μαγαζιά δηλαδή που θα πουλούν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς – πελάτες».

Ο ΄ίδιος έκανε λόγο για «δραστικό περιορισμό των υπηρεσιών που θα παρέχονται δωρεάν» ισχυριζόμενος πως «θα μετατρέψει την υγεία σε ακριβό εμπόρευμα για τους πολλούς και προνόμιο για λίγους. Αυτό είναι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης… ».

Όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, «Ο άρρωστος, καλείται να πληρώσει τα σπασμένα της διαχρονικής πολιτικής υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και εν τέλει ιδιωτικοποίησης της υγείας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος