ΕΙΝΚΥΛ : Να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη

“Να μην ψηφιστεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο” για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, ζητά με ανακοίνωση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κ.Υ. Λάρισας και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ – Ειδικευομένων ΠΓΝΛ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση “επιδιώκει έτσι την οριστική θανάτωση του δημοσίου συστήματος υγείας με το νέο νομοσχέδιο σε ρόλο ταφόπλακας”.
“Η κυβέρνηση παρουσιάζει την μισθολογική παρέμβαση του νομοσχεδίου ύπουλα με σκοπό να παραπλανήσει την κοινή γνώμη, να περιπαίξει τους ιατρούς και συγχρόνως να μην συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις του ΣτΕ. Πιστή στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου από την μία επιδοτεί τους επιχειρηματικούς ομίλους με δισεκατομμύρια ευρώ και από την άλλη παρουσιάζει ως αυξήσεις τις μειώσεις μισθών των ιατρών του ΕΣΥ. Με περίσσεια αυθάδεια υποδεικνύει στους ιατρούς του ΕΣΥ για να ενισχύσουν τα εισοδήματά τους να αντιμετωπίσουν τους αρρώστους ως πελάτες, κοιτάζοντας τους στην τσέπη και όχι στα μάτια, στην αρένα της αγοράς και του αδυσώπητου ανταγωνισμού”.
Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι “οι Ιατροί των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας του νομού μας καλούν τους υγειονομικούς και όλους τους εργαζόμενους να καταργήσουν στην πράξη κάθε επιδίωξη διάλυσης της δημόσιας υγείας, να διαφυλάξουν ως πραγματικότητα την αντίληψη ότι η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό. Η συλλογική αντίδραση πρέπει να στείλει το κατάπτυστο νομοθετικό έκτρωμα της κυβερνητικής πολιτικής εκεί όπου ανήκει, στο καλάθι των αχρήστων”.
Παράλληλα απαιτούν:
Να μην ψηφιστεί το επαίσχυντο νομοσχέδιο.
Άμεσα μαζικές μόνιμες προσλήψεις και κάλυψη του συνόλου των κενών οργανικών θέσεων με εργαζομένους μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άρση των αναστολών εργασίας και σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις του ΣτΕ.
Άμεση εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου. Άμεση επαναφορά των μισθών στα επίπεδα προ των περικοπών και 10% αύξηση επί αυτών. Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Αυτοτελή φορολόγηση 20% των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Άμεση πληρωμή στο ακέραιο του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων) και της ειδικής αποζημίωσης του άρθρου 88 και του άρθρου 90 του Ν.4850/2021.
Επαναφορά όλων των επιδομάτων που έχουν μειωθεί – καταργηθεί (επίδοματα νοσοκομειακής απασχόλησης και βιβλιοθήκης). Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Επίδομα χρόνου προϋπηρεσίας, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου άσκησης ειδικότητας, 4% με τη συμπλήρωση ενός έτους υπηρεσίας, προσαυξανόμενο κατά 4% ανά διετία. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
Πλήρη κάλυψη της επαγγελματικής και αστικής ευθύνης με ευθύνη του νοσοκομείου και του εργοδότη.
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Δημόσια Υγεία, που να εξασφαλίζει την κάλυψη των τεράστιων αναγκών.
Στο πλαίσιο της αγωνιστικής κλιμάκωσης:
1. Η ΕΙΝΚΥΛ και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ και Ειδικευομένων καλεί τους ιατρούς σε στάση εργασίας από τις 12:00 ως 15:00 την Δευτέρα 28/11/2022.
2. Η ΕΙΝΚΥΛ και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΛ καλούν όλους τους εργαζομένους σε συνέλευση στο αμφιθέατρο του ΓΝΛ στις 13:00 την Δευτέρα 28/11/2022 σε κοινή Γενική Συνέλευση και ενημέρωση.
3. Η ΕΙΝΚΥΛ και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ- Ειδικευομένων ΠΓΝΛ καλούν τους εργαζομένους, φορείς και σωματεία της Λάρισας σε σύσκεψη την Τρίτη 29/11/2022 στις 18:00 μ.μ στο αμφιθέατρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με θέμα την ενημέρωση επί του νομοσχεδίου, την συζήτηση προτάσεων, την διατύπωση απόψεων και την οργάνωση και ενίσχυση των κινητοποιήσεων για την απόρριψη του νομοσχεδίου που διαλύει ότι έχει απομείνει από την Δημόσια Υγεία.
4. Η ΕΙΝΚΥΛ και ο Σύλλογος Ιατρών ΕΣΥ- Ειδικευομένων καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη πανελλαδική απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 1 Δεκέμβρη 2022 στις 12:30 στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.
Αυτό το νομοσχέδιο κατακρημνίζει οριστικά ό,τι έχει απομείνει όρθιο από την Δημόσια και Δωρεάν Υγεία .
Ο αγώνας των εργαζομένων δεν θα επιτρέψει να συμβεί αυτό.
Τώρα μαζική αντεπίθεση, από τους υγειονομικούς και όλον τον λαό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ