Παρουσία του Τούρκου προξένου της Θεσσαλονίκης Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, εγκαινιάστηκε η έκθεση του Τούρκου φωτογράφου Mustafa Dedeoğlu με τίτλο «Αιώνια Πόλη Κωνσταντινούπολη και Πρόσωπα στο θέατρο ΟΥΗΛ.
Η έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου, είναι το αποτέλεσμα 8 χρόνων δουλειάς του καλλιτέχνη και αντανακλά τη μοναδική ατμόσφαιρα που αποπνέει η ιστορία της Κωνσταντινούπολης – που αν και έχει φιλοξενήσει εδώ και αιώνες πολλές και διαφορετικές κουλτούρες- η μαγευτική εικόνα της έχει παραμείνει απαράλλακτη στο πέρασμα του χρόνου.
«Βλέπω τις φωτογραφίες μου ως έναν τρόπο αφήγησης μιας ιστορίας και όχι ως μία απλή καταγραφή. Το να βγάζω φωτογραφίες αποτελεί για μένα τρόπο έκφρασης, κατανοώ πώς βλέπω τον εαυτό μου, τον κόσμο γύρω μου και πώς αυτό με κάνει να αισθάνομαι» δηλώνει ο ίδιος.
Η έκθεση υλοποιείται από το Δήμο Λαρισαίων-Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.
Ο τούρκος πρόξενος κατά το χαιρετισμό του ανέφερε: «Η έκθεση του Μουσταφά Ντεντέογλου, είναι το πρώτο βήμα της φιλίας μεταξύ Τουρκίας και Λάρισα ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις τουριστικού και επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Οι δύο λαοί ζουν μαζί χιλιετίες, έχουν πολλές ομοιότητες και κοινή πολιτιστική κληρονομιά που μας υπαγορεύει να συνεργαστούμε.”
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος