Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ: Μαζική η κινητοποίηση στα Φάρσαλα – Νέο κάλεσμα για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μπλόκων στη Νίκαια τον Ιανουάριο

Η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι των Φαρσάλων σε ανακοίνωση τους “χαιρετίζουν τους αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους και έδωσαν βροντερό και μαχητικό παρών με τα τρακτέρ στην πόλη των Φαρσάλων την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Έδειξαν την μαχητική διάθεση που υπάρχει σε όλο τον αγροτικό κόσμο“.

Η ανακοίνωση των αγροτικών συλλόγων σημειώνει οτι “Η συμμετοχή των δεκάδων τρακτέρ στην κινητοποίηση για μια ακόμη φορά αναδείχνει την οξύτητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες. Αυτή την πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να την αποκρύψει ούτε να αποποιηθεί των ευθυνών του και δεν μπορούν να τα φορτώνουν όλα στον πόλεμο στην Ουκρανία.  

Ευθύνες έχει η Κυβέρνηση που δεν αντιμετωπίζει το διαρκώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής. Που επιτρέπει σε «καρτέλ», βιομηχάνων και εμπόρων να αγοράζουν κοψοχρονιά την παραγωγή μας ή να την παραδίδουμε με το αίσχος των ανοιχτών τιμών και την ίδια στιγμή να φτάνει πανάκριβα στην κατανάλωση ή να μας πουλάνε πανάκριβα τα μέσα και εφόδια.  

Ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις που υπέγραψαν για το χρηματιστήριο ενέργειας, το πρόστιμο ρύπων στον λιγνίτη, που υποκλίθηκαν στην περίφημη «πράσινη ανάπτυξη και μετάβαση» και έτσι τριπλασιάστηκε το ούτως ή άλλως ακριβό αγροτικό αλλά και οικιακό ρεύμα, αδειάζοντας τις τσέπες μας.  

Λεφτά υπάρχουν! Στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε το Σάββατο πάλι διατίθενται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για αφορολόγητο πετρέλαιο σε εφοπλιστές, κλινικάρχες, ξενοδόχους κ.α και φυσικά 0 ευρώ επιστροφή στο αγροτικό πετρέλαιο. Νέες φοροαπαλλαγές σε βιομηχάνους και εφοπλιστές, δεκάδες εκατομμύρια σε επιχειρηματίες, καμιά ενίσχυση του πρωτογενή τομέα.  

Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Κανείς δεν θα μας σώσει αν οι ίδιοι με ευθύνη δεν παλέψουμε για τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους αγρότες να «βουλιάξουν» με την συμμετοχή τους το Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας στην Πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιεί η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023.
Τα προβλήματα δεν λύθηκαν ποτέ με τυφλή αγανάκτηση στα καφενεία ούτε από τον καναπέ. Τα προβλήματα, οι κατακτήσεις που αποσπάσαμε, η μικρή ή μεγαλύτερη λύση που πήραμε, ήταν αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής και των αγώνων μας. Αυτό δείχνει η εμπειρία μας, σε αυτό τον γνωστό δρόμο καλούμε τους αγρότες να βαδίσουμε“, καταλήγει η ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Λάρισας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος