Ε. Λιακούλη: Εξαιρετικά επικίνδυνες και ανθυγιεινές οι συνθήκες στις οποίες εργάζονται οι άνθρωποι του 303 ΠΕΒ

Στη Βουλή έφερε το θέμα των επικίνδυνων κτιριακών εγκαταστάσεων και των ανθυγιεινών εργασιακών συνθηκών, που επικρατούν στο 303 ΠΕΒ της Λάρισας, με σχετική επίκαιρη ερώτησή της, που συζητήθηκε στη Βουλή με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Χαρδαλιά, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Αφορμή ήταν η πρόσφατη επίσκεψη της Γραμματέα της Κ.Ο., κατά τη διάρκεια της οποίας, διαπίστωσε τις εξαιρετικά επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες στις οποίες εργάζεται το προσωπικό, λόγω της άσχημης κατάστασης των κτιρίων και της τεράστιας ποσότητας αμιάντου που υπάρχει σε μεγάλη επιφάνεια του χώρου. Μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για την απομάκρυνσή του αμιάντου, προκειμένου να αποφεύγεται η επίδραση των εργαζομένων από τα ανθυγιεινά χαρακτηριστικά του, ούτε, όμως, για την κατασκευή νέου, σύγχρονου βιομηχανικού κτιρίου. Επιπλέον, σοβαρή κρίνεται και η υποστελέχωση του εργοστασίου που θα οδηγήσει στον αφανισμό του έμπειρου τεχνικού προσωπικού, εάν δεν ληφθούν έγκαιρα και δραστικά μέτρα.

Η κ Λιακούλη επεσήμανε ότι ο αρμόδιος Υφυπουργός, πάλι με ασάφειες και γενικολογίες, έδωσε παρόμοιες απαντήσεις με αυτές που είχε δώσει πριν δύο χρόνια, τον Μάιο 2022, σε ανάλογη ερώτηση. Ουσιαστικά, παραδέχθηκε ότι το 303 ΠΕΒ δεν αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου, μέχρι και σήμερα. Ακόμα… αναζητείται χρηματοδοτικό εργαλείο για την απομάκρυνση του αμιάντου από τον χώρο του εργοστασίου, ενώ ο Υπουργός εύχεται να εξασφαλιστεί το απαιτούμενο ποσό, το αμέσως επόμενο διάστημα. Ακόμα δε, βρίσκεται σε εξέλιξη η σύνταξη της σχετικής μελέτης για την κατασκευή νέου σύγχρονου βιομηχανικού κτιρίου, στο οποίο θα μεταφερθούν οι ακατάλληλες και επικίνδυνες εγκαταστάσεις.

Η Γραμματέας της Κ.Ο., στην τοποθέτησή της επέμεινε πως: «Ακόμα μια φορά, ακούμε μεταθέσεις των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης… στο απώτερο ή απώτατο μέλλον. Μέχρι, όμως να απομακρυνθεί ο καρκινογόνος αμίαντος, πως θα αναπνέουν οι άνθρωποι που δουλεύουν μια ζωή στο εργοστάσιο, θέτοντας καθημερινά σε εξαιρετικό κίνδυνο την υγεία τους;». Καταλήγοντας, όσον αφορά στο θέμα της σοβαρής έλλειψης προσωπικού του εργοστασίου και την διαφαινόμενη απώλεια πολλών τεχνικών ειδικοτήτων, η Ευαγγελία Λιακούλη δεν παρέλειψε να σχολιάσει, πως «η κυβέρνηση είναι φανερό, ότι δε φροντίζει τη γραμμή παραγωγής και διατήρησης της τεχνογνωσίας των έμπειρων υπαλλήλων, ως εθνική περιουσία για την αμυντική βιομηχανία. Το 303 ΠΕΒ, είναι ένα πραγματικό διαμάντι που αντί να το αναδεικνύει η Κυβέρνηση, το θάβει καθημερινά, δημιουργώντας ένα μεγάλο εθνικό έλλειμμα . Έρχονται οι Γάλλοι κάθε τρεις μήνες και μας συγχαίρουν για την τεχνογνωσία και η Κυβέρνηση αδιαφορεί χαρακτηριστικά. Δεν θα το επιτρέψουμε».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος