Ε. Λιακούλη: Άνευ περιεχομένου το Πρότυπο Σχολείο Λάρισας

Για απουσία ουσιαστικών απαντήσεων και για μετάθεση των ευθυνών στο Δήμο Λαρισαίων,  κατηγορεί την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, βουλευτής Λάρισας Ευ. Λιακούλη, σε σχέση με την απόφαση  συστέγασης του νέου Πρότυπου Σχολείου , στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του συγκροτήματος 2ου Γυμνασίου – 2ου ΓΕΛ Λάρισας, χωρίς προγραμματισμό, αλλά και κανένα χρονοδιάγραμμα,  από την πλευρά της επίσημης Πολιτείας.

Η κ. Λιακούλη κατέθεσε για το θέμα επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, μετά από συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και εκπαιδευτικών των ανωτέρω σχολείων, οι οποίοι ανησυχούν για την υποβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών, αφού είναι αποδεδειγμένο πως οι συστεγάσεις σχολείων, χωρίς προγραμματισμό και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την εξεύρεση μόνιμων κτιριακών λύσεων, δημιουργούν περισσότερα εκπαιδευτικά προβλήματα απ’ όσα επιλύουν.

Από την πλευρά της, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, κατέδειξε πως το όλο εγχείρημα ίδρυσης Πρότυπου Σχολείου Λάρισας, αποτελεί ένα προεκλογικό «πυροτέχνημα» της κυβέρνησης, η οποία ουδόλως ενδιαφέρεται για τον τρόπο υλοποίησης μιας μεταρρύθμισης, παρά μόνο για την επικοινωνιακή της διαχείριση, όπως αποδεδειγμένα έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις, κατά τα τελευταία 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ.

«Αναγκάστηκαν να ‘’εφευρεθούν’’ κενοί χώροι, προκειμένου να συστεγαστεί το Πρότυπο Σχολείο, το οποίο είναι μόνο ένας τίτλος . Αλλά το σημαντικότερο, εκτός από τη μη διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για τα περαιτέρω. Δηλαδή, η κυβέρνηση συστήνει ένα πρότυπο σχολείο ‘’στα λόγια και στα χαρτιά’’, με ένα ΦΕΚ, και στην πραγματικότητα ‘’στοιβάζει’’ ένα σχολείο αριστείας σε ένα κεντρικό σχολείο ‘’της γειτονιάς’’, χωρίς καμία υλικοτεχνική υποδομή και πρόβλεψη», τόνισε η βουλευτής Λάρισας χαρακτηριστικά.

Στη δε συνέχεια, παρότι η Ευαγγελία Λιακούλη προσπάθησε να λάβει απάντηση από την υφυπουργό για συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα ως προς την χρηματοδότηση και τη λειτουργία νέων εγκαταστάσεων για το υπό ίδρυση Πρότυπο σχολείο, η κ. Ζέττα Μακρή δήλωσε ότι είναι θέμα του Δήμου Λαρισαίων και όχι του Υπουργείου. 

Κλείνοντας η κ. Λιακούλη υπογράμμισε ότι «το υπουργείο δεν πρέπει να πετάει ‘’το μπαλάκι’’ στον Δήμο Λαρισαίων, λέγοντας ότι ‘’εμείς ιδρύουμε σύμφωνα με το αίτημα της νυν δημοτικής αρχής και παραγόντων εκπαίδευσης ένα Πρότυπο σχολείο και από κει και πέρα πάρτε το και κάντε το ό,τι θέλετε»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος