Δυστύχημα στα Τέμπη: Σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία – Στις 10/3 η Ολομέλεια Εφετών Λάρισας αποφασίζει για εφέτη ανακριτή

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανακριτική έρυνα για το τραγικό δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη. Με εντατικούς ρυθμούς, καλούνται στην Ανακρίτρια εν ενεργεία και συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί, σε μια προσπάθεια να φωτιστούν οι πτυχές της ανείπωτης σιδηροδρομικής τραγωδίας με του 57 νεκρούς και ενδεχομένως να διευρυνθεί ο κύκλος των ανθρώπων στους οποίους θα αποδοθούν ευθύνες.

Δύο είναι τα πρόσωπα που είναι στο κέντρο των ερευνών: Ο Προϊστάμενος Επιθεώρησης του ΟΣΕ και ο 59χρονος σταθμάρχης της μοιραίας βάρδιας, που όπως δήλωσε ο προϊστάμενος επιθεώρησης έπρεπε να είναι στη βάρδια και δεν ήταν. Δεν αποκλείεται μάλλον αυτά τα πρόσωπα. Ίσως και αλλά δεν μπορούμε να το ξέρουμε στην παρούσα φάση. Δεν αποκλείεται, εκτός από πρόσωπα που προσπαθούν να καταθέσουν για να βοηθήσουν τις έρευνες, να κληθούν πρόσωπα ως ύποπτοι για ανωμοτί κατάθεση.

Χθες πραγματοποιήθηκε η κατάθεση του συνταξιούχου σταθμάρχη κ. Γιάννη Κολλάτου, ο οποίος είπε ότι το σύστημα τηλεδιοίκησης δούλεψε από τον ίδιο στον σταθμό της Λάρισας. Το λειτούργησε ο ίδιος από το 2007 μέχρι το 2009 και -όπως είπε- αν υπήρχε το ηλεκτρονικό σύστημα και αν λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες, τότε τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

Σε ότι αφορά τον δεύτερο σταθμάρχη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνάδελφοί του φαίνεται να έχουν καταθέσει στην ανακρίτρια ότι διαχειρίστηκε πάρα πολλά τρένα το ίδιο απόγευμα, ότι έφυγε μισή ώρα με 20 λεπτά νωρίτερα και ότι σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στον σταθμό της Λάρισας στις 11:05, δεν θα μπορούσε να είχε βοηθήσει γιατί στις 11 έληγε η βάρδιά του.

Ο Προϊστάμενος Επιθεώρησης πριν λίγες ημέρες αυτοβούλως κατέθεσε στην ανακρίτρια το χαρτί με τις βάρδιες στο οποίο φαινόταν ότι σε εκείνη τη βραδινή βάρδια την νύχτα του δυστυχήματος ήταν τρεις. Οι συνάδελφοί του υποστηρίζουν ότι είναι δύο στην πρωινή, δύο στην απογευματινή αλλά μόνο ένας στη βραδινή βάρδια.

Την Παρασκευή συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών

Την  ερχόμενη  Παρασκευή, 10.3.2023 θα συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών της Λάρισας προκειμένου να αποφασίσει  για το εάν θα ανατεθεί ή όχι η υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών σε εφέτη ανακριτή, μετά από σχετικό έγγραφο που κατέθεσε από το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, κ. Σταμάτης Δασκαλόπουλος, με το οποίο ζητά να οριστεί στην υπόθεση εφέτης ανακριτής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος