Με δεκάδες τρακτέρ και πλήθος κόσμου διαμαρτυρήθηκαν οι αγρότες της Καρδίτσας, του Παλαμά και των γύρω χωριών, στον Φαρσαλίτη ποταμό.
Το σημείο του συλλαλητηρίου δεν επιλέχθηκε τυχαία. Ο Φαρσαλίτης ποταμός, όπως κατήγγειλαν οι αγρότες, υπερχείλισε και στον Ιανό και στον Διομήδη, πρόσφατα. Ζητούν αντιπλημμυρικά έργα και καταβολή των αποζημιώσεων τόσο από τις καταστροφές του Ιανού, όσο και από τις χαλαζοπτώσεις, που καθυστερούν.
Το κόστος της ενέργειας με το πετρέλαιο στο 1,40 – 1,50 ευρώ το λίτρο και των εφοδίων, αλλά και η ψαλίδα στις τιμές παραγωγού και καταναλωτή, με τους πρώτους να πωλούν το σιτάρι στα 30 λεπτά το κιλό και τους δεύτερους να το αγοράζουν πάνω από 2 ευρώ το κιλό, τίθενται ψηλά στην ατζέντα των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Ρεπορτάζ: Ελπίδα Κουτσογιάννη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος