Δωρεάν webinar για τις μαθησιακές δυσκολίες από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το ΚΕΔΙΒΙΜ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Parents Academy
διοργανώνουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα
«Μπορούμε να προλάβουμε τις Μαθησιακές Δυσκολίες; Οδηγίες για Γονείς»

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 ώρα 18.00-19.00

Οι μαθησιακές δυσκολίες έχουν υψηλή αναγνωρισιμότητα τόσο στη σχολική κοινότητα όσο και στην ευρύτερη κοινωνία. Μια σημαντική παράμετρος ωστόσο η οποία δεν έχει τύχει της προσοχής που απαιτείται είναι οι γονείς και τα θέματα διαχείρισης των δυσκολιών των παιδιών τους στο σπίτι.
Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει αναπτύξει το πρόγραμμα «Γονείς και Μαθησιακές Δυσκολίες: Πώς διαχειριζόμαστε τις Μαθησιακές Δυσκολίες στο σπίτι», με Επιστημονική Υπεύθυνη την Δρ. Σωτηρία Τζιβινίκου. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να είναι προσιτό τόσο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο όσο και όσο αφορά στα οικονομικά, στην μεγάλη και ανομοιογενή ομάδα των γονιών, των οποίων τα παιδιά είναι προσχολικής και σχολικής ηλικίας και εμφανίζουν δυσκολίες ή έχουν διαγνωσμένες μαθησιακές και άλλες δυσκολίες. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος διοργανώνονται παράλληλες δράσεις ανοιχτές στο ευρύ κοινό και όλους τους γονείς.
Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γονιών για θέματα μαθησιακών δυσκολιών ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικότερα α) τα μαθησιακά προβλήματα των παιδιών τους στο σπίτι, β) τη σχέση τους με τους εκπαιδευτικούς και το σχολικό πλαίσιο γενικότερα προς όφελος των παιδιών τους.
Οι μαθησιακές δυσκολίες είναι εγγενείς δυσκολίες και εφ’ όρου ζωής κατάσταση.
ΩΣΤΟΣΟ, μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά και στο σχολείο αλλά και πολύ νωρίτερα στο σπίτι, ώστε να προλάβουμε, να λειάνουμε και μειώσουμε τα έντονα χαρακτηριστικά και εν τέλει να δώσουμε ώθηση στη μάθηση και την πρόοδο του παιδιού!
Το εξαιρετικά σημαντικό αυτό θέμα, θα το αναλύσουμε σε βάθος στη 2η διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώνουμε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 18.00-19.00.
Θέμα: «Μπορούμε να προλάβουμε τις Μαθησιακές Δυσκολίες; Οδηγίες για Γονείς»
Ομιλήτρια: Δρ. Τζιβινίκου Σωτηρία, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος
Δρ. Σωτηρία Τζιβινίκου
Επικοινωνία: sotitzivi@uth.gr /
ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΘ https://learning.uth.gr/parents_and_learning_difficulties/
Parents Academy https://parentsacademy.co/

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ