Μία μεγάλη γιορτή για όλη την πόλη είναι η σημερινή Τσικνοπέμπτη. Ο Δήμος Λαρισαίων έχει ετοιμάσει ένα μεγάλο γλέντι στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, από τις 13:30, με τη συμμετοχή των συγκροτημάτων “Doumalani – Ντουμαλάνι” και “Brass” (χάλκινα Γουμένισσας), ενώ θα προσφέρονται εδέσματα και κρασί.
Το συγκρότημα “Doumalani – Ντουμαλάνι” αποτελείται από μια παρέα ατόμων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παραδοσιακής μουσικής, και όχι μόνο, τα τελευταία 20 χρόνια. Το όνομα του σχήματος είναι ομώνυμο του υψώματος (μαγούλα) Ντουμαλάνι στην περιοχή της Χάλκης Λάρισας, που εκτός των άλλων αποτελούσε χώρο πολιτιστικών συναντήσεων τα παλαιότερα χρόνια.
Τα μέλη αποτελούν οι: Κώστας Κωστούλης – κλαρίνο, Λευτέρης Γάλλος – βιολί, Πάνος Κράιας – τραγούδι, Χρήστος Καλαμπούκας – λαούτο, Γιάννης Μακρυγιάννης – κρουστά. Μαζί με τους «Ντουμαλάνι» συμπράττουν τα χάλκινα Γουμένισσας (Brass). Πρόκειται για μια σύνθεση μουσικών με μακράν ιστορία. Τρομπέτες, τρομπόνια, σαξόφωνα, κλαρίνα, γκραν κάσα κ.α είναι μερικά από τα όργανα που θα ταξιδέψουν ως την πόλη της Λάρισας, για τη μεγάλη γιορτή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος