Δήμος Λαρισαίων: “Το αντιπλημμυρικό σύστημα λειτούργησε”

Οι έντονες βροχοπτώσεις  και τα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών κατέβασαν στον Πηνειό έναν τεράστιο όγκο νερού. Παρ’ όλα αυτά όμως, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λαρισαίων, το σύστημα των αντιπλημμυρικών έργων στην πόλη, έχει ανταποκριθεί σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό.

Οι υπερχειλίσεις στην εσωτερική και την εξωτερική κοίτη σημειώνονται στις χαρακτηρισμένες πλημμυρικές ζώνες και θεωρούνται απολύτως φυσιολογικές σε σχέση και με την ένταση των καιρικών φαινομένων που καταγράφηκαν τα προηγούμενα 24ωρα.

Η ΔΕΥΑΛ παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου το οποίο είναι σε αποκλιμάκωση.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαρισαίων επενέβη το πρωί σε ποιμνιοστάσιο που βρίσκεται εντός της πλημμυρικής ζώνης, πίσω από τον κυκλικό κόμβο της περιφερειακής Τρικάλων.

Μικροπροβλήματα επίσης, σημειώθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία στις συνοικίες του Ιπποκράτη και της Νέας Σμύρνης, όπου και βρίσκονται συνεργεία της ΔΕΥΑΛ και η κατάσταση θεωρείται ελεγχόμενη.

Είναι φανερό, συνεχίζει η ανακοίνωση  “ότι το σύστημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης, έχει ανταποκριθεί. Ωστόσο, επειδή βρισκόμαστε σε περίοδο κλιματικής κρίσης χρειάζεται επικαιροποίηση των δεδομένων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν απαιτούνται συμπληρωματικές ενέργειες και έργα, ώστε η πόλη της Λάρισας να συνεχίσει να απολαμβάνει την υψηλού επιπέδου αντιπλημμυρική προστασία

Σήμερα το πρωί το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας  κάλεσε τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου που βρίσκονται κοντά στον ποτάμι, να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους  για την πιθανότητα προβλημάτων που θα προκύψουν από την αύξηση της στάθμης των νερών του Πηνειού και την πιθανότητα υπερχείλισης σε διάφορα σημεία της κοίτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος