Δήμος Λαρισαίων: Διαδικτυακό σεμινάριο για τις Υγιείς Πόλεις

Με το διαδικτυακό εργαστήριο για τις Υγιείς Πόλεις ↔ Υγιείς Πολίτες, ολοκληρώθηκαν οι τρεις Κύκλοι Μαθημάτων του εκπαιδευτικού προγράμματος ‘Μαθαίνουμε για την Υγεία’, που υλοποιήθηκε από τον δήμο Λαρισαίων με την συμμετοχή σημαντικών επιστημόνων και συνεργατών.

Το εργαστήριο διήρκησε 3 ώρες και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 40 συμμετέχοντες. Τις βασικές θεματικές ενότητες ανέπτυξαν οι Θ. Μυλωνέρος, Ευ. Σακελλάρη, Δημ. Τάχος και Δημ. Δημητριάδης, ενώ στην τελευταία ενότητα, για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην δημιουργία Υγιών Πόλεων, τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Δεληγιάννης Δημήτρης και ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης. Σχόλια έκαναν ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του Πανεπιστημίου των Πολιτών Αλεξ. Κόκκος και άλλοι συμμετέχοντες.
To πρόγραμμα συντονίστηκε από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτ. Αττικής-Τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας, Κέντρο Συστημικής Θεραπείας, Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ, την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας και το Σύλλογο Καρκινοπαθών Λάρισας.
Δήμος Λαρισαίων: Διαδικτυακό σεμινάριο για τις Υγιείς Πόλεις

Ανάμεσα στα κρίσιμα θέματα, που συζητήθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε και ο ρόλος των Υγειών Πόλεων και των Σχολείων Προαγωγής της Υγείας, οι Πόλεις και οι σχέσεις των ανθρώπων σε αυτές, η σημασία της συμμετοχής των πολιτών που συνδέεται άμεσα με την λήψη αποφάσεων για το είδος των Υγιών Πόλεων που επιθυμούμε, και το γεγονός ότι η εφαρμογή πολιτικών αποφάσεων, σχεδιασμών και πρωτοβουλιών για την Υγιή Πόλη, δίνει την ευκαιρία συλλογής εμπειρίας και γόνιμης αντιπαράθεσης και παρέχει την δυνατότητα συνάντησης διαφορετικών εμπλεκομένων
Επισημαίνεται ότι οι Υγιείς Πόλεις θα είναι το κύριο θέμα του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO, που θα πραγματοποιηθεί στην Νότια Κορέα το Φθινόπωρο του 2021 αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της υγείας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε ότι αφορά τη σχέση ανάμεσα στο υγιές αστικό περιβάλλον και την ευεξία.
Επιπλέον, το θέμα της Εκπαίδευσης στην Ενεργό Πολιτειότητα για Υγιείς και Βιώσιμες Πόλεις θα συζητηθεί σε διαδικτυακό εργαστήριο που θα υλοποιηθεί στις 17 Ιουνίου 2021 στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας της UNESCO για την Ενεργό Πολιτειότητα την οποία συντονίζουν η πόλη της Λάρισας και η πόλη Yeonsu-gu (Δημοκρατία Κορέας).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος