Δήμος Λαρισαίων: Διαδικτυακή εκδήλωση για την εκπαίδευση και την κριτική σκέψη

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Εκπαίδευση από απόσταση και Κριτική Σκέψη: Ερωτήματα και προκλήσεις σε ένα νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον”, διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων, με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Ανάπτυξη της Κριτικής Σκέψης στην Εκπαίδευση με χρήση της Εκπαίδευσης από Απόσταση».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης, οι επιστημονικοί υπεύθυνοι του προγράμματος κ.κ. Αλέξης Κόκκος, Ομότιμος Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Αντώνης Λιοναράκης, Καθηγητής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και Κοσμήτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ και οι εκπαιδευτές παρουσίασαν βασικές αρχές της ανάπτυξης της κριτικής σκέψης μέσω της εκπαίδευσης από απόσταση, ενώ παρουσιάστηκαν εργασίες που προκάλεσαν το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.
Δήμος Λαρισαίων: Διαδικτυακή εκδήλωση για την εκπαίδευση και την κριτική σκέψη
Το πρόγραμμα «Ανάπτυξη της Κριτικής Σκέψης στην Εκπαίδευση Με χρήση της Εκπαίδευσης από Απόσταση» αποτελεί την μοναδική ίσως περίπτωση πρωτοβουλίας στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, όπου χρειάστηκε να αξιοποιηθούν νέα διαδικτυακά εργαλεία με περιορισμούς πρωτόγνωρους για την εκπαιδευτική πράξη. Υλοποιήθηκε την περίοδο Δεκέμβριος 2020 – Μάιος 2021 με τη συμμετοχή 200 εκπαιδευτών της πόλης μας από το Πανεπιστήμιο Πολιτών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας, και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Κύριος σκοπός του προγράμματος ήταν η εφαρμογή της εκπαίδευσης από απόσταση και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αξιοποιώντας δυο καινοτόμες μεθόδους, την εκπαίδευση από απόσταση και το μετασχηματισμό στερεοτυπικών αντιλήψεων.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων Σωτήρης Βούλγαρης και εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος