Δήμος Λαρισαίων: Ανοίγει ο κύκλος διαλέξεων για το περιβάλλον από το Πανεπιστήμιο των πολιτών

Έναν νέο κύκλο διαλέξεων αφιερωμένο στο περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τις λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης εγκαινιάζει, αρχής γενομένης από σήμερα η Αντιδημαρχία Παιδείας και Άθλησης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιχείρηση ΄Υδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» και του Πανεπιστημίου των Πολιτών».

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιείται, σήμερα, Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2025, στις 18:30, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, και σηματοδοτεί την έναρξη μιας σειράς δράσεων που αποσκοπούν στην ενημέρωση και ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε ζητήματα που αφορούν την προστασία του φυσικού & ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και γενικότερα την αμφίδρομη σχέση μεταξύ των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και του φυσικού κόσμου.

Ομιλητές θα είναι οι κκ. Δρ Κωνσταντίνος Ελευθεράτος, Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΚΠΑ και Θάνος Γιαννακάκης, MSc, Συντονιστής δράσεων για λύσεις από τη φύση, WWF Ελλάς. Ο κ. Ελευθεράτος θα μιλήσει για την «Υπερθέρμανση του Πλανήτη και Κλιματική Αλλαγή» και ο κ. Γιαννακάκης για τις «Λύσεις βασισμένες στη φύση: Ο ρόλος της αποκατάστασης των φυσικών οικοσυστημάτων στη μείωση του πλημμυρικού κινδύνου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος