Δήμος Κιλελέρ: Nα καλυφθεί η διαφορά στην αποζημίωση αγροτικών προϊόντων μέσω “De Minimis”

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά και τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Αν. Λυκουρέντζο απάστειλε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος σχετικά με τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων. Ο Δήμαρχος ζητά να καλυφθεί από τη Πολιτεία μέσω προγράμματος De Minimis η διαφορά που θα προκύψει από την τιμή αποζημίωσης του ΕΛ.Γ.Α με την πραγματική τιμή των προϊόντων.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Κιλελέρ στην επιστολή του αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: “«Σε μία εποχή ακρίβειας και συνεχών ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα για την αγροτική παραγωγή όπως τα λιπάσματα, τα καύσιμα κ.λπ., σε μία εποχή που η αγορά προσπαθούσε να ανακάμψει και όλοι μας βλέπαμε τα πρώτα θετικά σημάδια, ήρθαμε αντιμέτωποι με συνεχόμενες θεομηνίες με έντονες χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της παραγωγής και αφήνουν έκθετους και χρεωμένους τους περισσότερους αγρότες.
Δήμος Κιλελέρ: Nα καλυφθεί η διαφορά στην αποζημίωση αγροτικών προϊόντων μέσω “De Minimis”
Ο ισχύον νόμος για την εκτίμηση των ζημιών και στη συνέχεια στην πληρωμή των αποζημιώσεων αδικεί κατάφορα τους αγρότες, καθώς αυτή προκύπτει από το μέσο όρο των τιμών πώλησης της τελευταίας 5ετίας. Η τιμή αποζημίωσης όμως πέφτει κατά πολύ στο μέσο όρο εξαιτίας των τεσσάρων προηγούμενων ετών που κυμαινόταν πολύ χαμηλά. Η διαφορά που θα προκύψει απέναντι στις φετινές τιμές θα είναι τεράστια.
Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ζητάμε το υπόλοιπο του ποσού από την τιμή αποζημίωσης, το οποίο τώρα δεν καλύπτεται, να καλυφθεί με τη συνδρομή της Πολιτείας, μέσω ενός προγράμματος De Minimis. Μόνο έτσι θα μπορέσουν οι αγρότες να έρθουν σε θέση να ξανακαλλιεργήσουν τα χωράφια τους και την επόμενη χρονιά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος