Δήμος Κιλελέρ: Διανομή 200 tablet σε μαθητές για την διαδικτυακή διδασκαλία

Διακόσια Tablet προμηθεύτηκε ο Δήμος Κιλελέρ τα οποία διανεμήθηκαν στους μαθητές των σχολείων του Δήμου για να ικανοποιήσουν τις αυξημένες ανάγκες της διαδικτυακής διδασκαλίας. Η διανομή τους έγινε από τους διευθυντές των σχολείων βάσει συγκεκριμένων οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.

Η προμήθεια, που εγκρίθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου με τελικό κόστος 17.000 Ευρώ, πραγματοποιήθηκε από τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.

Σύμφωνα με την προμήθεια, τα βασικά χαρακτηριστικά των tablet είναι: Οθόνη 8’’ Μνήμη 256 GB, εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος 16 GB και δυνατότητα επέκτασης μνήμης έως 256 GB. Παρέχουν επίσης τη δυνατότητα χρήσης κινητού δικτύου σε όσους μαθητές δεν έχουν πρόσβαση σε wifi.

Μετά τη διανομή των tablet που έγινε παρουσία του Δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλου και των αντιδημάρχων Γιάννη Κουκούτση, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, Βάνας Χλιάπη – Γκουνιαρούδη και Αλέκου Χονδρονάσιου ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Αχιλλέα Βαρδακούλης δήλωσε: « Η πανδημία επέφερε αλλαγές και στη διαδικασία της διδασκαλίας των μαθημάτων. Μετά την απόφαση για διαδικτυακή διδασκαλία ο Δήμος Κιλελέρ, ύστερα από εισήγηση της επιτροπής Παιδείας, αποφάσισε την προμήθεια 200 tablet για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών και των μαθητριών που δεν μπορούσαν να την παρακολουθήσουν. Με αυξημένη ευαισθησία κινηθήκαμε τάχιστα, προμηθευτήκαμε τα tablet τελευταίας γενιάς και τα παραδώσαμε στους διευθυντές των σχολείων, οποίους ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία, κι αυτοί με τη σειρά τους τα διένειμαν σε μαθητές με βάση ορθολογικά κριτήρια. Παρακολουθούμε στενά την όλη διαδικασία της ηλεκτρονικής διδασκαλίας και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε και να επιλύσουμε όσα προβλήματα τυχόν ανακύψουν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος