Δήμος Ελασσόνας: Στηρίζει Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις

Την απόφαση να παραχωρήσει δωρεάν δημοτικό ακίνητο σε κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας, ανταποκρινόμενο στο αίτημα της επιχείρησης για τη χρήση του παλιού νηπιαγωγείου Γερανείων.
Συγκεκριμένα, με απόφαση που ελήφθη με ειδική πλειοψηφία επί του συνόλου των μελών του, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει δωρεάν για τέσσερα χρόνια τη χρήση του παλιού νηπιαγωγείου Γερανείων στην ΚοινΣΕπ ΣΑΪΑ για την άσκηση της δραστηριότητάς της. Η ΚοινΣΕπ ΣΑΪΑ δραστηριοποιείται στους τομείς της παραγωγής τοπικών προϊόντων και της βιώσιμης ανάπτυξης και θα χρησιμοποιήσει τις αίθουσες του παλιού σχολείου ως γραφείο και αποθηκευτικό χώρο.
Είχε προηγηθεί πριν μερικούς μήνες η δωρεάν παραχώρηση γραφείου στο κοινοτικό κατάστημα Τσαριτσάνης στην πρώτη κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που ιδρύθηκε στο Δήμο Ελασσόνας με την επωνυμία «Οικονόμειος Κοιν.Σ.Επ.». Η ΚοινΣΕΠ Οικονόμειος παρέχει υπηρεσίες που ικανοποιούν συλλογικές και κοινωνικές ανάγκες (πολιτισμός, περιβάλλον, εκπαίδευση, κοινωνική φροντίδα, νέες τεχνολογίες, προώθηση τοπικών προϊόντων, ενίσχυση της απασχόλησης, υποστήριξη της τοπικής ανάπτυξης).
Σύμφωνα με το Νόμο 4430/2016 οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις είναι φορείς της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, αστικοί συνεταιρισμοί κοινωνικού σκοπού, στους οποίους συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν ως σκοπό την επιδίωξη συλλογικού οφέλους. Διοικούνται ισότιμα από τα μέλη τους και επιδιώκουν την υλοποίηση δράσεων που εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο.
Με την ευκαιρία της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Ο Δήμος Ελασσόνας στηρίζει τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις με την παραχώρηση ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται, για να δώσει την ευκαιρία σε νέους κοινωνικούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στον τόπο, να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης και να αναπτύξουν δραστηριότητες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Ενθαρρύνουμε κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία κοινωνικών επιχειρήσεων, ειδικά σε όσες συμμετέχουν νέοι και νέες, στον πρωτογενή τομέα, στις τεχνολογίες πληροφορικής και στην ενίσχυση της απασχόλησης. Οι Κοιν.Σ.Επ. θα έχουν την ολόπλευρη στήριξή μας και κάθε διευκόλυνση που προβλέπει ο νόμος για την κοινωνική οικονομία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος