Δήμος Ελασσόνας: Ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ σε 17 σχολεία

Τη σύμβαση για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ υπέγραψε ο Δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 153.450 ευρώ και η δημοπρασία του έγινε μέσω του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και με χρήματα από τον τακτικό προϋπολογισμό μέσω «ΣΑΤΑ».
Η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής ΑμεΑ αφορά 17 σχολικές μονάδες του Δήμου Ελασσόνας και συγκεκριμένα, το Λύκειο Ελασσόνας, το ΕΠΑΛ Ελασσόνας και τα Γυμνάσια Τσαριτσάνης, Βερδικούσιας, Κρανέας, Λιβαδίου, Καλλιθέας και Δομενίκου το 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας και τα δημοτικά σχολεία στις κοινότητες Βερδικούσιας, Κρανέας, Καρυάς, Λουτρού, Λυκουδίου, Βλαχογιαννίου και Ευαγγελισμού.
Ο κ. Γάτσας με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «ο δήμος αξιοποιεί πλήρως όλα τα προγράμματα χρηματοδοτήσεων του Υπουργείου Εσωτερικών. Για το λόγο αυτό υπέβαλε άμεσα, και χωρίς τη χρήση παρατάσεων, αίτηση ένταξης στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ». Οι παρούσες μελέτες αποσκοπούν στη βελτίωση των υποδομών στις σχολικές μονάδες του δήμου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ. Είμαστε δίπλα στις σχολικές κοινότητες και επενδύουμε σε ένα καλύτερο και πιο ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές και τις μαθήτριες του δήμου μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος