Δήμος Ελασσόνας: Η γιορτή φέτας στην ημερίδα για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλίας

Με τη συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου Ελασσόνας πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα η Ημερίδα για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, που διοργάνωσαν το Υπουργείο Πολιτισμού και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η Ημερίδα λειτούργησε ως πλατφόρμα διαλόγου και δικτύωσης, για την ανάδειξη και διερεύνηση της πλούσιας άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, εστιάζοντας στη διατήρηση και προώθηση των άυλων πολιτιστικών αγαθών. Μεταξύ των σημαντικών θεμάτων που παρουσιάστηκαν, ήταν και η περίπτωση της Γιορτής Φέτας του Δήμου Ελασσόνας, ως εκδήλωση με τοπικό, περιφερειακό και υπερτοπικό ενδιαφέρον και ως επιτομή ώσμωσης της άυλης και υλικής παρακαταθήκης, της επιστήμης και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Την παρουσίαση για τη Γιορτή Φέτας εκ μέρους του Δήμου Ελασσόνας έκανε η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου, κ. Αικατερίνη Ρόκκου, με τίτλο “Διατροφική Κληρονομιά και Μέλλον: Η περίπτωση της «Πανελλήνιας Γιορτής Φέτας» του Δήμου Ελασσόνας”, αναδεικνύοντας τη βαθιά σημασία του εορταστικού γεγονότος στο πλαίσιο της τοπικής και βιώσιμης ανάπτυξης. Δίνοντας έμφαση στους εγγενείς δεσμούς της διατροφικής, αγροκτηνοτροφικής, τυροκομικής κληρονομιάς με την κοινότητα και στις δυνατότητές της να οδηγήσει σε θετικές αλλαγές, η παρουσίαση απήχησε σε βάθος το τοπικά εξερχόμενο μήνυμα και τις στοχεύσεις της Γιορτής στο άμεσο μέλλον.

“Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε το όραμά μας για το μέλλον της Γιορτής Φέτας στην Ημερίδα με τίτλο “Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Η Θεσσαλία στο Επίκεντρο”, σημείωσε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Γάτσας. “Η εκδήλωση αυτή, όχι μόνο ανέδειξε τη σημασία της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά και επιβεβαίωσε την προσήλωσή μας στην προώθηση της τοπικής ευημερίας και βιωσιμότητας, μέσω εδραιωμένων πρωτοβουλιών όπως η «Πανελλήνια Γιορτή Φέτας» του Δήμου Ελασσόνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, στη βάση της προώθησης ευκαιριών δικτύωσης και περαιτέρω συνεργασιών και πρωτοβουλιών, που υπηρετούν τον εμπλουτισμό του πολιτιστικού τοπίου και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος