Δήμος Δίου – Ολύμπου: Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο των παραλιακών περιοχών

Το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Ε.Π.Σ.) των παραλιακών περιοχών του Δήμου Δίου – Ολύμπου ήταν το θέμα της ενημερωτικής συνάντησης των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν ο πρώτος σταθμός ενός μεγάλου κύκλου ενημέρωσης που σχεδιάζει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, για την ενημέρωση των δημοτών, σχετικά με το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Ε.Π.Σ.) των παραλιακών περιοχών.

Δήμος Δίου – Ολύμπου: Ενημέρωση Δημοτικού Συμβουλίου για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο των παραλιακών περιοχών

Εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν λεπτομέρειες της μελέτης που θα εκπονηθεί στις παραλιακές περιοχές του Δήμου, στο πλαίσιο του προγράμματος πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα Ειδικά Πολοεοδομικά Σχέδια αποτελούν σύνολα κειμένων, χαρτών και διαγραμμάτων, με τα οποία μπορούν να καθορίζονται, μεταξύ άλλων, τα όρια πολεοδομικών ενοτήτων και οικισμών, οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης, η προσωρινή οριοθέτηση των υδατορεμάτων εντός των προς πολεοδόμηση περιοχών κ.α.   

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου προσκαλεί τους δημότες και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις παραλιακές περιοχές να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να στείλουν τις απόψεις τους στην ιστοσελίδα του Δήμου στον σύνδεσμο https://www.dion-olympos.gr/eps-2024

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος