Δήμος Αργιθέας για τον σεισμό: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση και απομακρύνθηκαν πέτρες και χώματα απ’ το οδικό δίκτυο


Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από το γραφείο τύπου του Δήμου Αργιθέας, σχετικά με τον σεισμό των 4,8 ρίχτερ με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα βορειοαανατολικά του Ραπτόπουλου Ευρυτανίας, έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του Δήμου Αργιθέας, καθώς καθαρίστηκαν οι δρόμοι από πέτρες και χώματα που είχαν πέσει το μεσημέρι. Επίσης, σε όλη την Ανατολική Αργιθέα έχει αποκατασταθεί και η ηλεκτροδότηση σε οικισμούς και κοινότητες που είχε διακοπεί αμέσως μετά τον σεισμό.


Οι δημοτικές υπηρεσίες συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κατάστασης και παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Σημαντικές ζημιές υπέστη η Ιερά Μονή Παναγίας Σπηλιάς, στον μεγάλο Ναό, όπου οι ισχυρές δονήσεις προκάλεσαν ρωγμές στους τοίχους.

Καλούνται οι κάτοικοι να είναι ψύχραιμοι, ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν την προσέγγιση επικίνδυνων σημείων ή παλαιών κτιρίων. Σε περίπτωση ανάγκης, παρακαλούνται οι δημότες να επικοινωνούν άμεσα με τους Αντιδημάρχους και τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων, προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση και καταγραφή των περιστατικών. Ο Δήμος Αργιθέας παραμένει σε διαρκή επιφυλακή και θα ενημερώνει τους πολίτες για κάθε νεότερη εξέλιξη” σημειώνεται σχετικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος