Δημοπρατείται ο Βιολογικός Καθαρισμός στο Δαμάσι Τυρνάβου

Βιολογικό καθαρισμό αποκτά το Δαμάσι, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στην Τ.Κ Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου» συνολικού προϋπολογισμού 2.458.900 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και ολοκληρώνει τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων στον οικισμό. Το προηγούμενο διάστημα δημοπρατήθηκε το έργο της κατασκευής αγωγού αποχεύτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκους 9,2 χλμ., που περιλαμβάνει καταθλιπτικό αγωγό μήκους 926 μ., 200 φρεάτια ελέγχου του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και 1 αντλιοστάσιο αποχέτευσης ακαθάρτων. Επίσης πρόκειται να κατασκευαστούν 615 τεμ. παροχές αποχέτευσης με τα αντίστοιχα φρεάτια πεζοδρομίου για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η ΔΕΥΑ Τυρνάβου.

«Η αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των λυμάτων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία της δημόσιας υγείας, την απορρύπανση των υπόγειων και επιφανειακών νερών και την προστασία και ανάδειξη του φυσικού πλούτου» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 προχωράμε ένα έργο ουσίας στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων στο Δαμάσι. Αλλάζουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην περιοχή, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των κατοίκων, προστατεύουμε τον Τιταρήσιο ποταμό» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.


Το αντικείμενο του έργου

Πρόκειται να κατασκευαστεί: Μονάδα επεξεργασίας Λυμάτων (Βιολογικός Καθαρισμός) και 290 μ. αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων στον αποδέκτη (ποταμός Τιταρήσιος). Η μέθοδος επεξεργασίας είναι το σύστημα ενεργού ιλύος με χρήση μεμβρανών MBR με παράλληλη απομάκρυνση αζώτου και χημική αποφωσφόρωση σύμφωνα με τα οριζόμενα στην σχετική Περιβαλλοντική Αδειοδότηση.
Μετά την ολοκλήρωση του έργου, θα γίνουν οι συνδέσεις των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και η συλλογή και επεξεργασία τους στον Βιολογικό καθαρισμό. Θα σταματήσει πλέον η αποχέτευση των λυμάτων των ακινήτων στους υφιστάμενους απορροφητικούς βόθρους και σταδιακά θα γίνει η εξυγίανση του υδροφόρου ορίζοντα, ο οποίος χρησιμοποιείται για υδροδότηση, από τις παρασιτικές εισροές των λυμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος