Δήμαρχος Φαρσάλων: Επιστέγασμα τετραετούς αναπτυξιακής προσπάθειας ο προϋπολογισμός του 2023 

«Ο προϋπολογισμός του 2023 έχει ιστορικό χαρακτήρα, γιατί έρχεται ως επιστέγασμα μίας τετραετούς προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να επιλύσει προβλήματα και να δρομολογήσει σημαντικά έργα με αναπτυξιακό πρόσημο, έργα που θα αποτελέσουν παρακαταθήκη αειφορίας για την επαρχία Φαρσάλων», τόνισε μεταξύ άλλων  ο Δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου, μιλώντας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον προϋπολογισμό του 2023 ο οποίος και  εγκρίθηκε από το σώμα.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος “o προυπολογισμός φέτος, είναι κατά τι, αυξημένος, φθάνοντας τα 24 εκ. ευρώ σε σχέση με το 2022. Πρόκειται για έναν προυπολογισμό με με αναπτυξιακό πρόσημο, αφού πάνω από το μισό, τα 12,7 εκ. ευρώ, αφορούν το τεχνικό πρόγραμμα

Διευκρίνισε επίσης πως ” δεν περιλαμβάνει ένα τεράστιο ποσό, τα σχεδόν 24,5 εκ. ευρώ για τα έργα με τις προγραμματικές της ΔΕΥΑΦ και τα άλλα 4 εκ. ευρώ για τις προτάσεις ένταξης. Είναι ένας προϋπολογισμός ισοσκελισμένος, χωρίς επισημάνσεις από το Παρατηρητήριο, δομημένος με ρεαλισμό, αίσθημα οικονομίας και χρηστής διοίκησης. Και παρόλη την ενεργειακή κρίση που έρχεται να λειτουργήσει ως «βόμβα στα θεμέλια» της αυτοδιοίκησης, ο προϋπολογισμός αυτός αποδεικνύει πως με προγραμματισμό και προτεραιοποίηση, ακόμη κι ένας Δήμος του μεγέθους των Φαρσάλων, μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία. Δείγμα της νοικοκυροσύνης με την οποία πορευόμαστε είναι η σημαντική αύξηση των αποθεματικών μας κατά περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ.

Με έργα και υποδομές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας στην πόλη και στα χωριά μας, με παρεμβάσεις στήριξης σε όλους τους καίριους τομείς, της κοινωνικής πολιτικής, της παιδείας, του αθλητισμού, του πολιτισμού και όχι μόνον….

Ο προϋπολογισμός του 2023 αποτελεί την κορωνίδα της τετραετούς άοκνης προσπάθειάς μας, να αφήσουμε στον τόπο μας περισσότερα απ’ όσα παραλάβαμε το 2019” κατέληξε ο κ. Εσκίογλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος