Δημ. Πινακοθήκη Λάρισας: «Τα ανθρωπάκια ζωντανεύουν, παίζουν και δημιουργούν»

Η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Γ. Ι Κατσίγρα θα φιλοξενεί την έκθεση «Γιάννης Γαΐτης – Το Πλήθος και η Μοναξιά» έως τις 31 Ιανουαρίου του 2022.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί μουσειοπαιδαγωγική δράση με τίτλο «Τα ανθρωπάκια ζωντανεύουν, παίζουν και δημιουργούν». Η δράση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 9 έως 12 ετών. Τα ανθρωπάκια ζωντανεύουν και σε προσκαλούν  στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα  να τα γνωρίσεις. Κατά τα διάρκεια της μουσειοπαιδαγωγικής δράσης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα έργο του ζωγράφου Γιάννη Γαΐτη μέσα από δραστηριότητες που ενισχύουν τη δημιουργική καλλιτεχνική έκφραση και προϋποθέτουν την ενεργή συμμετοχική παρατήρηση.

Συγκεκριμένα, οι μικροί υποψήφιοι καλλιτέχνες θα αλληλοεπιδράσουν με τα έργα της έκθεσης, τα οποία γίνονται η αφορμή για ένα ταξίδι χρωμάτων και συναισθημάτων που θα τους  οδηγήσει στη δημιουργία του δικού τους προσωπικού έργου-φορέα σκέψεων και προβληματισμού για το ρόλο της τέχνης σήμερα.

Κατά τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Δεδομένων των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών και των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Κατά την είσοδο στο μουσείο τα παιδιά θα πρέπει να προσκομίσουν self test 24ώρου.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί τις εξής ημέρες και ώρες:

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου ώρα 10:30 -12:00

-Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ώρα 10:30 -12:00

Ο Γιάννης Γαΐτης (1923-1984) ανήκει στους καλλιτέχνες που το έργο τους αποτέλεσε τομή για την ανανέωση της ελληνικής τέχνης τα μεταπολεμικά χρόνια, και, παράλληλα, ανοίχθηκε με αξιώσεις στους διεθνείς ορίζοντες.

Στην έκθεση αυτή παρουσιάζεται μία σειρά έργων που διατρέχουν την καλλιτεχνική πορεία του Γιάννη Γαϊτη όπως «Η κηδεία του Τσε Γκεβάρα» ή «Μεταμόρφωση» (1967), «Ο δύστροπος» ή «Όλοι και Μόνος» (1969) και η «Διάλεξη» (1973). Όπως επίσης, σημαντικές συνθέσεις από μεγάλες ενότητες δουλειάς του τη δεκαετία του 1970, όπως Τα ανθρώπινα τοπία και Οι Αρχαιότητες.

Δηλώσεις συμμετοχής ή πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410623615 ώρες επικοινωνίας από 09:00-13:00 κ. Παρασκευή Αρχοντούλη

Διάρκεια δράσης : μιάμιση ώρα

Είσοδος ελεύθερη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος