Δικαίωση των αιτημάτων τους ζητούν οι αγρότες του Τυρνάβου

Για αδικία σε βάρος των παραγωγών του Τυρνάβου σε σχέση με τις αποζημιώσεις και τα αποδιδόμενα από το αρμόδιο υπουργείο χρηματοδοτικά εργαλεία, κάνουν λόγο σε σχετική τους ανακοίνωση, τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε ενόψει των ανακοινώσεων της κυβέρνησης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με τα αγροτικά προϊόντα, για τα οποία θα δοθούν ενισχύσεις, μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία, στο πλαίσιο ικανοποίησης του αγροτικού αιτήματος για αναπλήρωση του χαμένου αγροτικού εισοδήματος.

Οι αγρότες Τυρνάβου επισημαίνουν ότι όλα τα προϊόντα της περιοχής, τον τελευταίο χρόνο, έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. “Έτσι λοιπόν” – συνεχίζουν στην ανακοίνωση –  “ελπίζουμε να δοθούν μέσα από τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα επιλέξει η κυβέρνηση πόσα που θα καλύπτουν την απώλεια εισοδήματος για τα Αχλάδια τα Σταφύλια, αλλά και τα Ροδάκινα-Νεκταρίνια. Στα οποία Ροδάκινα-Νεκταρίνια είχαμε πριν λίγα χρόνια τον πλήρη εμπαιγμό όταν σε ολόκληρο Νόμο Λάρισας αποζημιώθηκαν ελάχιστα στρέμματα Ροδάκινων, αλλά και Νεκταρινιών διότι σκόπιμα επιλέχθηκαν ποικιλίες οι οποίες δεν βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας”, επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

“Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην προηγούμενη ενίσχυση του 2021 κανένας συνάδερφος από την περιοχή μας δεν αποζημιώθηκε όπως στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε ξανά αυτήν την αδικία εις βάρος μας”.

Καταλήγουν δε, επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουν ανοιχτή γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους προς ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος