Διήμερο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας στην Ελασσόνα το Σαββατοκύριακο

Το 1ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας Δήμου Ελασσόνας διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», ο Δήμος Ελασσόνας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και τον Όμιλο Φίλων Θεσσαλικής Ιστορίας.
Οι συνεδρίες ξεκινούν στις 10:30 το πρωί και μπορεί να τις παρακολουθήσει διά ζώσης κάθε ενδιαφερόμενος, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για τις συνεδριακές εκδηλώσεις (μέγιστος αριθμός ατόμων ανά αίθουσα, αποστάσεις, μάσκα). Εναλλακτικά, μπορούν όλοι να συνδεθούν με την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης zoom και να παρακολουθήσουν τις συνεδρίες, αφού στείλουν το email τους για εγγραφή στο dimoselassonas@gmail.com.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδίδονται ζωντανά στο κανάλι του Δήμου Ελασσόνας στο youtube https://tinyurl.com/j372tdt8.
Όλοι οι διά ζώσης και εξ αποστάσεως συμμετέχοντες θα παραλάβουν δωρεάν τον τόμο των πρακτικών του Συνεδρίου.

Το διήμερο Συνέδριο εντάσσεται στο πρόγραμμα εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και είναι αφιερωμένο στην εμβληματική επέτειο, με πρωτότυπες εισηγήσεις για τα προεπαναστατικά κινήματα της περιοχής που συνέβαλαν στην εδραίωση της Επανάστασης του 1821, όπως επίσης και σε θέματα που σχετίζονται με την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου Ελασσόνας, με την παρουσίαση νέων ιστορικών στοιχείων για οικισμούς, μοναστήρια, μνημεία, τα γλωσσικά ιδιώματα της περιοχής, έθιμα κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος