Με πλήθος εκδηλώσεων, για μικρούς και μεγάλους, το επόμενο διήμερο, Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Μαΐου, γιορτάζουν τα Μουσεία της Λάρισας τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18.05).
Φέτος, οι εκδηλώσεις και οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί έχουν στο επίκεντρο τις νέες και τους νέους ανθρώπους, με έμφαση στη διασύνδεση τόπων και γενεών, μέσα και από τις δυνατότητες της τεχνολογίας.
«Επενδύουμε στη σύνθεση, τη συμμετοχικότητα και τη δυναμική διαλεκτική με την κοινωνία, θέλουμε να γνωρίσουν οι συμπολίτες μας το κοινό πλέγμα Πολιτισμού, που αγκαλιάζει όλη την πόλη», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Θωμάς Ρετσιάνης, με αφορμή την επέτειο.
«Η 18η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων και η Λάρισα, η πόλη των μουσείων γιορτάζει. Κάθε ένα από τα Μουσεία, το Διαχρονικό, το Λαογραφικό, η Πινακοθήκη-Γ.Ι.Κατσίγρα, το Σιτηρών & Αλεύρων, έχουν σχεδιάσει και προγραμματίσει μοναδικές εκδηλώσεις και εξαιρετικές δράσεις για το επόμενο διήμερο. Στόχος του Δήμου Λαρισαίων και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού είναι η σύνδεση των μουσείων με την πόλη, η ενίσχυση της εξωστρέφειάς τους, ώστε κάθε πολίτης να αντιληφθεί πως πρόκειται για ένα κοινό πλέγμα Πολιτισμού, που αγκαλιάζει όλη την πόλη», τονίζει, μεταξύ άλλων ο κ.Ρετσιάνης.
Κοινός «παρονομαστής» των εκδηλώσεων, για φέτος, θα είναι μια πρωτότυπη δράση, σε συνεργασία με τη Δημοτική Σχολή Μπαλέτου, υπό την επιμέλεια της Προϊσταμένης του Τμήματος Χορού, Βίκυς Μπασιάκου: πρόκειται για μια χορογραφημένη περιήγηση στα εκθέματα των Μουσείων, αναλυτικές πληροφορίες για την οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
Σε αντίθεση με ερμηνείες και αναγνώσεις των τεκταινόμενων στον πολιτισμό, που επενδύουν στην αντιπαράθεση και ευνοούν την εσωστρέφεια, εμείς επιδιώκουμε τη σύνθεση, τις συνεργασίες, τη συμμετοχικότητα, ως έκφραση μιας πολιτικής στον πολιτισμό που δεν είναι διεκπεραιωτική και αποσπασματική, ούτε ασκείται υπέρ κλειστών ομάδων και ελίτ, αλλά ασκείται υπέρ του πολίτη, βάζει τον πολιτισμό στο επίκεντρο της πόλης, συνδιαλέγεται με τις ανάγκες, τους προβληματισμούς και τις επιθυμίες του καθενός και συμμετέχει ενεργά στη δυναμική εξέλιξη της κοινωνίας», υπογραμμίζει ο κ. Ρετσιάνης.
Να σημειωθεί, ότι λόγω του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την 18η Μαΐου, η είσοδος σε όλα τα δημόσια μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος