Διεθνές Ακαδημαϊκό Βραβείο στον Λαρισαίο ποιητή Δημ. Π. Κρανιώτη

Για την βράβευση του με το «Διεθνές Ακαδημαϊκό Βραβείο Σύγχρονης Λογοτεχνίας L.A. Seneca» για το 2023 (Premio Accademico Internazionale di Letteratura Contemporanea “L.A. Seneca”) από την Ακαδημία Φιλοσοφικών Τεχνών και Επιστημών (Accademia delle Arti e delle Scienze Filosofiche), που εδρεύει στο Μπάρι της Ιταλίας, μίλησε στην ΕΡΤ Λάρισας, ο Λαρισαίος ποιητής και γιατρός Δημήτρης Π. Κρανιώτης.

Η διεθνής βράβευση του Λαρισαίου ποιητή στην Ιταλία, αφορά το βιβλίο του «Foglie vocali» («Φύλλα φωνήεντα») που κυκλοφόρησε στην Ιταλία με μεταφρασμένα ποιήματά του στα ιταλικά από τις εκδόσεις Pluriversum Edizioni το 2017. H συγκεκριμένη ποιητική συλλογή, όπως δήλωσε ο κ. Κρανιώτης, αφορά επί της ουσίας ένα απάνθισμα ποιημάτων από όλες τις ποιητικές συλλογές που έχει κυκλοφορήσει.

Διεθνές Ακαδημαϊκό Βραβείο στον Λαρισαίο ποιητή Δημ. Π. Κρανιώτη

Το βιβλίο “Φύλλα φωνήεντα” βραβεύτηκε στην «Διεθνή Ενότητα» (Sezione internazionale) της κατηγορίας «Εκδοθέντα βιβλία ποίησης», στην οποία ήταν υποψήφιοι ποιητές από διάφορες χώρες ανά την υφήλιο με βιβλία ποίησης που εκδόθηκαν στην Ιταλική γλώσσα μετά το 2016.

Ο κ. Κρανιώτης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την βράβευση του και ετοιμάζει, όπως ανέφερε, τις βαλίτσες του για τον ερχόμενο Οκτώβριο, προκειμένου να παραστεί στην επίσημη τελετή απονομής του βραβείου που θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου 2023 στο Castello Normanno-Svevo του Sannicandro di Bari στο Μπάρι της Ιταλίας. Ο ίδιος μάλιστα εκμυστηρεύτηκε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι βρίσκεται στα σκαριά και η νέα του ποιητική συλλογή, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους πρώτους μήνες του 2024.

Διεθνές Ακαδημαϊκό Βραβείο στον Λαρισαίο ποιητή Δημ. Π. Κρανιώτη
Ο Λαρισαίος ποιητής και γιατρός Δημ. Π. Κρανιώτης

Ο Δημήτρης Π. Κρανιώτης είναι ιατρός ειδικός παθολόγος με μεταπτυχιακό στην ιατρική κι έχει εκδώσει 10 ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε 34 γλώσσες και δημοσιεύθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ποιητής σε σημαντικά Διεθνή Φεστιβάλ Ποίησης στο εξωτερικό. Το 2011 διοργάνωσε στη Λάρισα το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποιητών και το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Ποίησης. Είναι Διδάκτωρ Λογοτεχνίας, Ακαδημαϊκός στην Ιταλία, Επικεφαλής της Επιτροπής  Συγγραφέων για την Ειρήνη του PEN Greece, αντιπρόσωπος του PEN Greece στη Λάρισα, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και του Παγκόσμιου Κινήματος Ποίησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος