Διαχρονικό Μουσείο: Ξεναγήσεις στην περιοδική έκθεση “Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα”

Δύο ξεναγήσεις για το κοινό, την Παρασκευή 17/11 και το Σάββατο 25/11 στις 11.30 π.μ., προγραμματίζει για τον μήνα Νοέμβριο, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας με αφορμή την παράταση της λειτουργίας της περιοδικής έκθεσης «Διαχρονικές αναγνώσεις του έρωτα», έως το τέλος του 2023.
Η έκθεση, που φιλοξενείται από τον Μάιο στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, διοργανώθηκε στο πλαίσιο του “EROS”-8ου φεστιβάλ OPEN NIGHTS και προβάλλει το θέμα του έρωτα μέσα από εκθέματα του μουσείου και έργα σύγχρονων καλλιτεχνών.

Ξεκινώντας από την ενότητα του «Χρονολογίου» ακολουθείται μια διαδρομή στη μόνιμη έκθεση και σε επιλεγμένα σημεία, όπου εκτίθενται αγγεία, ειδώλια και κοσμήματα με θέμα τις εκφάνσεις του έρωτα στη συναισθηματική και σαρκική διάσταση.
Παράλληλα, οι σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες «Έρως» (λάδι σε μουσαμά, 245Χ210εκ.) του Κωνσταντίνου Παπαργύρη και «Αόρατη Στοργή» (εικαστικό έργο/ψηφιακή εγκατάσταση) του Θεόδωρου Ράντου συνδέουν το
παρελθόν της τέχνης με το παρόν. Concept – Υλοποίηση – Kαλλιτεχνική διεύθυνση: OFF ART-Ρούλα Καραφέρη. Συμμετοχή στις ξεναγήσεις με το εισιτήριο του μουσείου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος