Διαδικτυακό σεμινάριο του Επιμελητηρίου Λάρισας για την ψηφιακή εποχή

Το Επιμελητήριο Λάρισας διοργανώνει την Τριτη 17-5-2022 και ώρα 18.00  δίωρο webinar με θέμα: «Εμπορικά σήματα και πνευματικά δικαιώματα – Ηλεκτρονικό Εμπόριο – Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα. Πως επηρεάζονται από την ψηφιακή εποχή», και εισηγητή τον δικηγόρο με ειδίκευση  στο δίκαιο της ψηφιακής  τεχνολογίας κ Χρίστο Δημητρίου.

Οι  εξελίξεις στον συγκεκριμένο τομέα έχουν επηρεάσει και θα εξακολουθούν να επηρεάζουν στο μέλλον τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Τα  εμπορικά σήματα,  η σημασία τους  για  την επιχείρηση και  ο τρόπος κατοχύρωσής τους  αποτελούν έναν άμεσο επιδραστικό  τομέα  της  τεχνολογίας.  Το ίδιο  συμβαίνει  και  στη διαχείριση  δεδομένων  προσωπικού  χαρακτήρα  από την επιχείρηση.

Πιο συγκεκριμένα η θεματολογία του σεμιναρίου είναι η κάτωθι:

ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

H φύση τους. Ποια η σημασία τους στην οικονομία. Διαφορά με διακριτικούς τίτλους. Πως τα αντιμετωπίζει το δικαικο μας σύστημα.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ.

Σκιαγράφηση των συνθηκών στο εμπόριο. Οι πλατφόρμες πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών. Οι όροι συνεργασίας τους. Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα e – shop. Η επίλυση διαφορών  εντός των εφαρμογών. Δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

Οι προβλέψεις του νόμου και οι υποχρεώσεις όσων τηρούν σχετικά δεδομένα. Ο διαμοιρασμός τους με λογιστές και τρίτους φορείς

 Παρακαλούμε δηλώστε την πρόθεση για συμμετοχή σας μέχρι και την Τετάρτη 11-5-2022 στο link:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος