Λάρισα: Δ. Βερβεσός – “Δεν έχουμε θεσπίσει ακόμη κανονισμούς ασφαλείας για τις μεταφορές σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία”

Συνάντηση με τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας. είχαν σήμερα, οι εκπρόσωποι της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Δ. Βερβεσός με δηλώσεις τους ευθύς αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι ακόμη και μετά το δυστύχημα των Τεμπών, η χώρας μας δεν έχει θεσπίσει τους λεγόμενους εθνικούς κανόνες ασφαλείας στις μεταφορές που μας επιβάλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο κ. Βερβεσός επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: “Επιλέξαμε σήμερα να επισκεφθούμε τον ειδικό εφέτη ανακριτή και να του ενεχειρίσουμε ένα υπόμνημα γιατί παριστάμεθα ως υπεράσπιση κατηγορίας μαζί με τους συγγενείς των θυμάτων στην υπόθεση αυτή και να πούμε τις απόψεις μας για την πορεία της κύριας ανάκρισης και να καταθέσουμε και μια τεχνική πραγματογνωμοσύνη που εκπονήσαμε με δικό μας πραγματογνώμονα για τα θέματα που ανέκυψαν με το δυστύχημα.

Ζητήσαμε να διερευνηθούν συγκεκριμένες οπτικές της τραγωδίας, κυρίως γιατί δεν έχουν ενσωματωθεί μέχρι σήμερα στην εθνική νομοθεσία οι κανόνες ασφαλείας που υποχρεούται η χώρα με Κοινοτική Οδηγία να είχε για το θέμα της ασφάλειας των συγκοινωνιών και των σιδηροδρόμων. Αυτό δεν έχει γίνει ούτε μετά το δυστύχημα. Δεν βάλαμε μυαλό σαν χώρα και σαν Πολιτεία απ’ αυτό που συνέβη πριν ένα χρόνο και συνεχίζουμε να μην έχουμε θεσπίσει τους λεγόμενους εθνικούς κανόνες ασφαλείας που μας επιβάλει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Είμαστε δηλαδή αλά κάρτ ευρωπαϊκή χώρα.

Εκδηλώσαμε τους προβληματισμούς μας για την πρόσφατη παρέμβαση της Αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία θεωρούμε ότι ήταν και αδόκιμη και πιο πολύ επικοινωνιακού παρά ουσιαστικού χαρακτήρα.

Ζητήσαμε εμείς να γίνει η έρευνα στους χρόνους που πρέπει και σύντομα, αλλά και ουσιαστικά. Καταγγείλαμε ευθέως τις παρεμβάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος δεν φείδεται να δηλώνει ότι η δίκη θα γίνει τον τάδε χρόνο ή ότι η ανάκριση θα πάει άλλους δύο μήνες. Όπως ο Άρειος Πάγος, καταδίκασε, κακώς κατ’ εμάς, την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οφείλει να καταδικάσει και τις παρεμβάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης σε μια εκκρεμή υπόθεση, τόσο σοβαρή για τον Ελληνικό λαό”.   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος