Δ. Φαρσάλων: Την ερχόμενη Παρασκευή η διανομή ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Φαρσάλων, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, συμμετέχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), στο πλαίσιο των Αποκεντρωμένων προμηθειών και ενημερώνει τους Δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ότι η διανομή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 από τις 09:00 π.μ. έως 13:30 μ.μ., στη Σκεπαστή Αγορά Φαρσάλων.

Προϊόντα που θα διανεμηθούν: : Aλεύρι, βόειο κρέας, γάλα εβαπορέ, βρεφικές πάνες (11-25 kg), βρεφικές πάνες (4-9 kg), βρεφικές πάνες (7-18 kg),γάλα εβαπορέ, γάλα σκόνη για μωρά 1ης βρεφικής ηλικίας , γάλα σκόνη 2ης βρεφικής ηλικίας, γραβιέρα, ελαιόλαδο, ζάχαρη, ζυμαρικά, κρέμα δημητριακών, κρέμα ρυζάλευρο, κριθαράκι μέτριο, μήλα, μωρομάντηλα (72 τμχ), πατάτες, ρύζι, συμπυκνωμένος χυμός τομάτας, φακές, φασόλια, φέτα, χοιρινό κρέας.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή. Όταν η εξουσιοδότηση δε φέρει το γνήσιο της υπογραφής απαιτείται επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας, ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

Μεθοδολογία Διανομής «Drive Through»

Οι ωφελούμενοι θα προσεγγίσουν το σταθερό σημείο διανομής (Σκεπαστή Αγορά Φαρσάλων) με όχημα, θα ακολουθήσουν τους διαμορφωμένους διαδρόμους εισόδου και εξόδου του οχήματος στο περιβάλλοντα χώρο έτσι ώστε: Οι ωφελούμενοι δεν θα αποβιβάζονται σε καμία στιγμή από τα οχήματα τους. Θα διέρχονται από δύο «στάσεις» όπου:

1. Στη πρώτη, θα πραγματοποιείται η ταυτοποίηση τους από υπαλλήλους της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ που θα είναι προφυλαγμένοι με μάσκες και γάντια. Μετά την ταυτοποίηση οι ωφελούμενοι θα υπογράφουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης. 2. Στη δεύτερη, ο ωφελούμενος θα υποδεικνύει στους υπαλλήλους του αναδόχου που θα τοποθετήσουν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκαζ, εντός του οχήματος) και οι υπάλληλοι της αναδόχου εταιρίας ολοκληρώνουν την διαδικασία. 3. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνεχίζουν την έξοδο τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Υποχρεώσεις Ωφελούμενων: Οι ωφελούμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες: 1. Να προσέλθουν στο σημείο παραλαβής των τροφίμων αυστηρά στη προκαθορισμένη ώρα που θα τους κοινοποιηθεί με SMS. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρηθεί ο συγκεκριμένος κανόνας για την αποφυγή μποτιλιαρίσματος.

2. Κατά τη ταυτοποίηση και παραλαβή να φορούν μάσκα.

Οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τους τηλέφωνα

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι: * Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ.Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας,

Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ στον Πίνακα).

Μετά τη λήξη της ημερήσιας διανομής 13:30 μ.μ. τα αδιάθετα προϊόντα επιστρέφονται άμεσα στις αποθήκες του προμηθευτή και δεν μπορεί να γίνεται καμία παραλαβή.

Πληροφορίες στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Φαρσάλων – (ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ): 24193 50162, -167, -168.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος