Χωρίς ρεύμα και νερό εδώ και 48 ώρες οι κάτοικοι στην Αρκίτσα

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό βρίσκονται εδώ και 48 ώρες κάτοικοι της Αρκίτσας του δήμου Λοκρών στην Φθιώτιδα, απέχοντας μόλις 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Ηλικιωμένοι αναγκάζονται να παίρνουν το χιόνι από τους κήπους των σπιτιών τους, να το αφήσουν να λιώσει, για να μπορέσουν να λάβουν τη φαρμακευτική τους αγωγή.

Μετά την έντονη χιονόπτωση σε περιοχές της Φθιώτιδας και στην Αρκίτσα, κάτοικοι της περιοχής είναι αναγκασμένοι εδώ και δύο ημέρες να ζουν στο κρύο, καθώς δεν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση της περιοχής. Μάλιστα, οι ίδιοι επισημαίνουν ότι η ΔΕΔΔΗΕ δεν απαντά ούτε στα τηλέφωνα. Επίσης, εδώ και 48 ώρες δεν έχουν νερό στα σπίτια τους.

Η κ. Σοφία, που είναι εγκλωβισμένη στην Αθήνα και οι γονείς της ζουν στην Αρκίτσα κατήγγειλε στην ΕΡΤ Λάρισας ότι ο δήμος της περιοχής ειδοποίησε τους κατοίκους να μεταβούν στο δημαρχείο για να προμηθευτούν τσουβάλια με αλάτι, ενώ οι δρόμοι της παραθαλάσσιας περιοχής δεν καθαρίστηκαν από εκχιονιστικά μηχανήματα ή αλατιέρες.

Η ίδια κατήγγειλε τον πρόεδρο της Κοινότητας για αδιαφορία σε σχέση με τα προβλήματα των κατοίκων.

«Ο δήμος δεν έβγαλε στους δρόμους ούτε εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίσουν, ούτε αλατιέρες, ενώ η ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει αποκαταστήσει ακόμη την ηλεκτροδότηση και ούτε είναι γνωστό πότε αυτό θα γίνει», δήλωσε η ίδια επισημαίνοντας τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της παραθαλάσσιας περιοχής, που εδώ και δύο 24ωρα είναι στο κρύο, χωρίς θέρμανση και χωρίς νερό, εξαιτίας της διακοπής της υδροδότησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος