Bοήθεια στο Γηροκομείο Λάρισας από τo δίκτυο “Κανείς μόνος”

Ένα μεγάλο δώρο από όλους τους φορείς που με την παρουσία τους και την προσπάθειά τους, έδειξαν έμπρακτα, τη στήριξη προς την τρίτη ηλικία, παραδόθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου, στους ηλικιωμένους, τη Διοίκηση και το προσωπικό του Γηροκομείου Λάρισας.

Η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Λάρισας Ευ. Λιακούλη, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Σωτ. Βούλγαρης, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου π. Νικηφόρος Κοντογιάννης και εκπρόσωποι των υπόλοιπων φορέων που συμμετείχαν στη διοργάνωση, παρέδωσαν τη βοήθεια που συνέλεξε το δίκτυο “ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ” μέσα σε ένα πραγματικά συγκινητικό κλίμα, υπό τους ήχους της μπάντας του Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Λάρισας.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του Γηροκομείου κ. Κ. Ζιαζιά “τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς, δίνοντας σε όλους εμάς, τους ανθρώπους του Γηροκομείου, επιπλέον δύναμη για τη συνέχιση του έργου μας. Αλλά πάνω από όλα αποδεικνύουν ότι όλοι εμείς, όλοι οι άνθρωποι είμαστε μια οικογένεια ή θα έπρεπε να είμαστε μια οικογένεια”.
Bοήθεια στο Γηροκομείο Λάρισας από τo δίκτυο “Κανείς μόνος”
Η κ. Ζιαζιά, σημειώνει παράλληλα: “Αν σκεφτούμε ότι, κάθε Γηροκομείο έρχεται να λύσει ένα κοινωνικό πρόβλημα το οποίο δεν θα ήταν παρά μόνο ένα αγκάθι στον οφθαλμό της πολιτείας -χωρίς την ύπαρξη του-, αν σκεφτούμε επίσης ότι το γηροκομείο έρχεται και απαντά σε ανθρώπινα προβλήματα, (μοναξιάς, περίθαλψης, στέγασης, σίτισης, κλπ), τότε μπαίνουμε σαφέστατα στη διαδικασία να σκεφτούμε. Περιμένουμε κάτι από τους απόντες ή προχωράμε; Δε νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε! Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε”.
Το Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δεν ανήκει στον Δήμο Λαρισαίων. Η λέξη ΔΗΜΟΤΙΚΟ, επισημαίνει η διευθύντρια του Ιδρύματος, “στην επωνυμία του προστέθηκε τιμής ένεκεν στην παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση του και βάσει του κανονισμού του, ο εκάστοτε Δήμαρχος Λαρισαίων βρίσκεται στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου. Ως ίδρυμα επιβιώνει, λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες μισό αιώνα και πλέον, ως χώρος υγείας και ζωής των ηλικιωμένων, αξιοποιώντας την περιουσία του και χάρη στη βοήθεια και τη στήριξη των συμπολιτών, των εθελοντών, των δωρητών και την συμμετοχή των ηλικιωμένων, δεδομένου ότι την λειτουργία του δεν την χρηματοδοτεί ούτε το κράτος ούτε η τοπική αυτοδιοίκηση.
Συστάθηκε χάρη σε δωρεές τριών μεγάλων ευεργετών αλλά και την άοκνη προσπάθεια προσώπων που αφιέρωσαν μέρος της ζωής τους για τη δημιουργία του”, καταλήγει η κ. Ζιαζιά, απευθύνοντας δημόσια εύσημα σε όλους τους συντελεστές του Δικτύου “Κανείς Μόνος” για την πρωτοβουλία τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος