B. Kόκκαλης: Πληγέντες κτηνοτρόφοι καλούνται να πληρώσουν ρεύμα την περίοδο που πλημμύρησαν οι εγκαταστάσεις τους

«Πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι καλούνται να πληρώσουν τη ΔΕΗ για το διάστημα που τα ποιμνιοστάσια τους ήταν πλημμυρισμένα», αναφέρει ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Β. Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θ. Σκυλακάκη, επικαλούμενος δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο φιλοξενείται λογαριασμός της ΔΕΗ πλημμυροπαθούς κτηνοτρόφου για κατανάλωση αγροτικού ρεύματος ποιμνιοστασίου την περίοδο που οι εγκαταστάσεις ήταν πλημμυρισμένες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ενώ οι πλημμυροπαθείς κτηνοτρόφοι του Αμπελώνα «λόγω της πλημμύρας εγκατέλειψαν τις εγκαταστάσεις τους που βρέθηκαν από τις 8 Σεπτεμβρίου κάτω από το νερό,» έλαβαν λογαριασμούς από τη ΔΕΗ στους οποίους «η κατανάλωση ρεύματος αφορά περίοδο από 31/8 έως 1/10 με τις 23 ημέρες να μην υπάρχει ρεύμα! και η συνολική κατανάλωση να αγγίζει τις 3.415 κιλοβατώρες.»

Επισημαίνεται ότι «τα ποιμνιοστάσια ήταν πλημμυρισμένα, ρεύμα δεν υπήρχε, ο μετρητής είχε καταστραφεί και η πρόσβαση στα ποιμνιοστάσια δεν ήταν δυνατή μέχρι και τις αρχές Οκτωβρίου,» καθώς και το γεγονός ότι «η ΔΕΗ εμφανίζει μέτρηση και μάλιστα αυξημένη σε σχέση με τον περυσινό Σεπτέμβριο και ζητά ποσά που για κάποιους ξεπερνούν τα 500 €.»

Όπως καταγγέλουν οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τους λογαριασμούς μέσα στον Οκτώβριο, «… και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι ούτε τόσο ρεύμα κάψαμε, ούτε κάποια μέτρηση έγινε και το κυριότερο, ξέρουν πολύ καλά την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε,» και ζητείται η εξεύρεση λύσης «και σε αυτό το απαράδεκτο χαράτσι.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος